LEPINJICE OD TRI SASTOJKA: Pržene i bez kvasca - testo koje se obožava!

Autor: N.J.

Lifestyle

15.12.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijeta nekada može i da se preskoči zar ne?

LEPINJICE OD TRI SASTOJKA: Pržene i bez kvasca - testo koje se obožava!

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri

Zavolećete ih odmah, što zbog lake i jednostavne pripreme, a i zbog ukusa! Verujete li da vam za ove lepinjice trebaju samo tri sastojka? I kada to kažemo, tako zaista i mislimo! Tri sastojka za fenomenalne lepinjice iz tiganja, olakšaće svaku pripremu, a vi ćete uživati u receptu

Potrebno vam je:

Jedna i po čaša vode

8 grama soli (jedna kašika soli)

480 grama brašna

Priprema:

Sipajte vodu u neku posudu. Dodajte so i mešajte dok se so ne otopi. Zatim dodajte i brašno iz dva dela i mešate varjačom. Testo bi trebalo da bude mekano, a ne lepljivo. Testo pokrijete providnom folijom i ostavite da naraste oko 10 minuta. Izvadite testo na pobrašnjenu radnu ploču i formirajte sedam loptica. Opet ih prekrijete na oko 10 minuta. Lopticu jednu po jednu razvlačite oklagijom. Treba da razvučete kao na fotografiji iznad. Premažete uljem svaku lopticu odnosno testo. Zatim, testo "zarolate". Od rolnice napravite pužić od testa. To ponovite sa svim lopticama. Ostavite ih pokrivene folijom 10 minuta. Uzimate jedan po jedan pužić i rasklagijate ga dok ne izgubi svoj oblik. Tako uradite sa svakim pužićem. Pečete na jakoj vatri sa obe strane.

Testo možete filovati po izboru, krem sirom i pršutom na primer, ili povrćem, paštetom, uživati iz jogurt, kombinacije su raznovrsne! Ovaj recept svako će voleti, uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading