KREMASTA SUSAM SALATA: Od pet sastojaka dobićete fantaziju ukusa - odlična i dekorativna za sve praznike!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.12.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savršena za slavsku trpezu!

KREMASTA SUSAM SALATA: Od pet sastojaka dobićete fantaziju ukusa - odlična i dekorativna za sve praznike!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Neodoljivi Ukusi

Susam salata odlična je i dekorativna za slavsku trpezu, ali i za druge vrste slavlja i praznike. Možete je služiti uz raznovrsno pecivo, meso, uz sve što volite jer kao dodatak ide odlično za šta god da se odlučite. Susam salata se priprema brzo i jednostavno, nije vam potrebno mnogo sastojaka, a uspeće i početnicima. U nastavku teksta, pročitajte šta vam je sve potrebno za pripremu.

Sastojci:


100 grama pečenog susama
100 grama majoneza
50 grama mrvljenog sira
2 čaše kisele pavlake
200 grama kiselih krastavčića

Foto: pixabay.com

Postavljan sto za dve osobe

 

Priprema:

Kisele krastavčiće iseckajte na kockice. Svu tečnost od krastavčića iscedite rukom. Zatim ih prebacite u činiju. Potom dodajte dve pavlake, majonez, izmrvljen sir i pečeni susam. Susam malo možete ispeći na tihoj vatri (ako nije pečen). Sve dobro izmešajte i rasporedite u činijice. Raspoređenu susam salatu stavite u frižder i pustite da se dobro rashladi. Možete servirati uz tost hleb, mekane lepinjice ili neko drugo testo, piše "Kulinarka". Ona predlaže da služite uz sve vrste mesa, jer će se gosti sigurno oduševiti.

Ako volite mekane kiflice koje se čak i brzo prave, onda ih pripremite po receptu koji možete naći OVDE, i servirajte ih uz fenomenalnu susam salatu. Ovaj recept učiniće da vam nepca zaigraju!

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading