RECEPT ZA NAJLEPŠE PALAČINKE: Trik je da izbacite JEDAN sastojak i sigurno će vam uspeti!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.12.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste probali ovakve palačinke?

RECEPT ZA NAJLEPŠE PALAČINKE: Trik je da izbacite JEDAN sastojak i sigurno će vam uspeti!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Najbolji domaći recepti

Recept za najlepše palačinke je pred vama! Ako želite da ulepšate ovaj tmuran dan, palačinke su pravi način. Spremaju se veoma jednostavno, a svi ukućani će uživati u poslastici. Možete ih mazati kremom, džemom ili šećerom - kombinacije su raznovrsne, ali to ostavljamo vama. Pred vama je recept za nikada bolje palačinke!

Potrebno vam je: 

300 grama glatkog brašna

250 mililitara mleka

Dva jaja

250 mililitara vode

Foto: Shutterstock

Palačinke na tanjiru sa šećerom i limunom

Priprema:

Potrebno je da u posudu sipate brašno, a zatim mu dodate i dva cela jaja. Sve to prelijete sa 250 mililitara mleka. Smesi dodajte i 250 mililitara vode. Kao što znate obično je preporuka da se u smesu dodaje so i šećer, ali ovaj trik zasniva se baš na tome. Ako u smesu ne dodate šećer, palačinke neće moći da izgore. Zato, preporučujemo da preskočite ovaj korak. Smesu promešajte ručnom mutilicom. Treba da dobijete srednje gustu smesu. Bitno je da ne bude ni previše retka, jer nećete moći da ispečete palačinke. Upalite ringlu da se zagreje, stavite tiganj za palačinke i dodajte malo ulja. Sačekajte da se zagreje pa izlijte jednu kutlaču smese. Palačinke ravnomerno pecite sa obe strane. Okrenite ih kada dobiju zlatnu boju sa strane koju pečete. Uživajte!

Takođe, ako želite da probate nešto slično ovome, samo u slanoj verziji, preporučujemo da to učinite odmah! Recept za najlepše lepinjice spremne za deset minita, možete pogledati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading