VAZDUŠASTE I MEKANE: Recept za kiflice korak po korak, a mere na čašu - nikad lepši slaniš!

Autor: N.J.

Lifestyle

18.12.2022

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim kiflicama niko ne može da odoli!

VAZDUŠASTE I MEKANE: Recept za kiflice korak po korak, a mere na čašu - nikad lepši slaniš!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Gözde Yemek Tarifleri

Ove kiflice neverovatno su mekane, a retko ko ima toliko "snage" da ih preskoči na trpezi. Priprema je objašnjena do detalja, tako da nema šanse da vam ne uspeju. Evo kako da napravite kiflice iz snova koje svi vole.

Potrebno vam je:

200 mililitara vode (Jedna čaša)

200 mililitara mleka (Jedna čaša)

Jedna kašika šećera

10 grama suvog kvasca (jedno pakovanje)

Dva jaja

660 grama brašna (5, 5 šolja)

120 grama maslaca

Kašika soli

Priprema:

U činiju sipajte običnu vodu. Zatim dodajte mleko, šećer i so. Onda smesi dodajte kvasac i jedno celo jaje. Sve ručno umutite varjačom. Smesi dodajte polako brašno, prvo jedan deo, malo sjedinite testo, a onda i drugi deo brašna. Rukama umesite testo koje kada formirate loptu treba da prekrijete krpom i pustite da stoji 45 minuta. Nakon što je testo "stajalo", stavite ga na pobrašnjenu radnu ploču i podelite na 12 delova. Od svakog dela testa napravite lopticu. Zatim svaku lopticu rasklagijajte kao na fotografiji iznad. Svaki rasklagijani deo testa mažite ručno maslacem ili margarinom. Zatim preko rasklagijane lepinjice stavite testo druge rasklagijane lepinjice, kao na fotografiji iznad. Tako naređajte svaku "lepinjicu" (premazanu maslacem) kao da pravite "tortu od testa". Zatim stavite u fružider na 25 minuta. Izvadite testo, rasklagijajte ga. Isecite ga na trouglove. Formirajte kiflice od svakog dela.

U jednu činijicu pomešajte jedno žumance i jednu kašiku mleka. Time premažite svaku kiflicu. Pospite ih susamom i pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading