DEKORATIVAN, UKUSAN I JEFTIN: Recept za posni kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.12.2022

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li biste ovo probali?

DEKORATIVAN, UKUSAN I JEFTIN: Recept za posni kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Home Made Recipes

Ovo je pravi posni i moderan kolač u kom ćete uživati! Ako pripremate slavu i odlučite se za ovaj recept, sigurno nećete pogrešiti!

Prvo se priprema fil:

Na ringlu stavite 800 mililitara vode da provri. U činiji pomešajte 120 grama pudinga od vanile sa šest kašika šećera i oko 200 mililitara vode. Puding mutite ručnom mutilicom. Kada voda počne da vri, dodajete smesu od pudinga i mešate dok se ne zgusne. Kada skinete puding sa ringle, preko stavljate foliju i ostavite da se hladi.

Kora:

Potrebno vam je 150 grama brašna, u brašno dodate i jednu kesicu praška za pecivo, šest kašika šećera i četiri kašike mlevenih oraha ili lešnika. Sjedinite sve. Smesu zalijete sa 100 mililitara kisele vode i 50 mililitara ulja. Dok pravite smesu, rerna se zagreva na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje, a koru lepo rasporedite. Peče se oko 20 minuta.

Dalje vam je potrebno 200 grama margarina koji je prethodno bio na sobnoj temperaturi. Umutite ga sa 100 grama šećera u prahu. Nakon toga, kratko umutite i ohlađeni puding. Onda pola pudinga prespite u smesu sa margarinom, i ponovo sve zajedno umutite. Nakon toga dodajte i ostatak pudinga. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 100 grama otopljene i prohlađene čokolade. U drugu dodajte tri kašike mlevenih oraha.

Koru prelijte sa malo soka, moze i kisela voda. Nanesite ceo fil sa orahom na koru, a preko stavite keks takođe natopljen u soku. Preko keksa stavite fil sa čokoladom. Na kraju kolač možete posuti kokosom, čokoladom, orahom... Čime god želite!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading