SAHRANA ŠESTOČLANE PORODICE KOJA SE UGUŠILA U POŽARU U NOVOM SADU, ZAKAZANA ZA PONEDELJAK U ĐURĐEVU! Crkva im dala grobnicu, evo ŠTA rodbina kaže na to!

Autor:

Hronika

24.08.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac rekao je da je šestočlana porodica koja je stradala u požaru u novosadskom naselju Salajka bila onemogućena da se evakuiše zbog stanja kuće.

SAHRANA ŠESTOČLANE PORODICE KOJA SE UGUŠILA U POŽARU U NOVOM SADU, ZAKAZANA ZA PONEDELJAK U ĐURĐEVU! Crkva im dala grobnicu, evo ŠTA rodbina kaže na to!

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ, Društvene mreže

Šestočlana porodica, koja je nastradala u stravičnom požaru u Novom Sadu, biće sahranjena u ponedeljak u 14 sati u Đurđevu.

Tamo im je crkva dodelila grobnicu, pošto im se tamo vodi prebivalište i tamo je zakazana već sahrana.

Međutim, stric nastradalog oca kaže za Republiku da se još nadaju da će uspeti novosadsku vlast da ubede da se sahrane na groblju, koji im se nalazilo tik pored kuće. 

Umrlica, kako javlja naša reporterka sa lica mesta, još nema, i najverovatnije, neće ih ni biti.

Podsećamo, povodom tragične smrti šestočlane porodice u požaru u Novom Sadu, na osnovu Odluke gradonačelnika Milana Đurića, 24, 25. i 26. avgust proglašeni su za Dane žalosti na teritoriji Grada Novog Sada, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika. 

U požaru u Ulici Đorđa Dere u Novom Sadu u noći između četvrtka i petka stradalo je šest osoba, među kojima i četvoro dece uzrasta od dve do sedam godina.

Požar je izazvala baterija na kojoj se punio električni motocikl i nesrećnu porodicu zatekao je na spavanju. Kada su se probudili bilo je kasno...

Načelnik uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac rekao je da je šestočlana porodica koja je stradala u požaru u novosadskom naselju Salajka bila onemogućena da se evakuiše zbog stanja kuće.

- Radi se o jednoj specifičnoj situaciji, objekat nema priključenu električnu energiju nego su u pitanju produžni kablovi. Čvrst objekat gde je porodica i pronađena, gde postoji prozor koji se naslanja na ogradu Almaškog groblja, samim tim oni su bili onemogućeni da se evakuišu - kazao je Milovac novinarima na licu mesta.

U požaru su se ugušili Maja S. (23), Danijel A. (29), kao i njihovo četvoro dece uzrasta 2, 4, 5 i 7 godina.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading