TAMARA ZVICER NA OKU POLICIJE: Protiv žene šefa kavačkog klana podneta i krivična prijava

Autor:

Hronika

14.08.2024

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je poručila da će nastaviti intenzivne aktivnosti na neutralisanju delovanja organizovanih kriminalnih grupa

TAMARA ZVICER NA OKU POLICIJE: Protiv žene šefa kavačkog klana podneta i krivična prijava

Foto: Libertas/Printscreen, Printscreen/Društvene mreže

Policija je podnela krivične prijave protiv Tamare Zvicer (40), supruge vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera, kao i protiv Krsta M. (46), Aleksandra S. (51) i kompanije "Trpeza" iz Kotora. Oni su osumnjičeni da su gradili objekat bez dozvole.

Prema izveštaju Vijesti, Sektor za borbu protiv kriminala, Odsek za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga podneo je krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Prijave su podnete zbog sumnje da su ove tri osobe i kompanija počinili krivično delo građenja objekata bez potrebne prijave i dozvole.

Utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela u Kavaču, koje su u vlasništvu pravnog lica "Trpeza" d.o.o. Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor T.Z., kao i vlasnici drugih parcela K.M. i A.S., izvodili radove na saobraćajnici bez prijave i građevinske dozvole. Ove radove su nastavili uprkos zabrani izdatoj od strane urbanističko-građevinske inspekcije 31. jula 2023. godine.

Prema prostornom planu Opštine Kotor, na tim parcelama nije predviđena saobraćajnica, a dve parcele su klasifikovane kao šumska područja, dok su preostale namenjene za gradnju naselja. Takođe, zbog specifičnog statusa teritorije Opštine Kotor, bilo je neophodno pribaviti saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara, što osumnjičeni nisu učinili.

Foto: printskrin

Tamara Zvicer

Dve od procesuiranih osoba se vode u evidencijama UP kao članovi visokorizične organizovane kriminalne grupe koja deluje na međunarodnom nivou, dok je treća osoba identifikovana kao deo njihove kriminalne mreže.

Policija je poručila da će nastaviti intenzivne aktivnosti na neutralisanju delovanja organizovanih kriminalnih grupa, kao i na otkrivanju i procesuiranju svih lica koja vrše krivična dela protiv životne sredine i bespravnog građenja na teritoriji Crne Gore, posebno u zaštićenim područjima.

(Vijesti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading