TRAGIČAN KRAJ POTRAGE! Pronađeno telo Tijane koja je nestala u jezeru Perućac!

Autor:

Hronika

01.08.2024

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je bila sa u društvu koje je skakalo oko 22.30 časova sa splava u jezero. Kada su svi izašli iz vode na splav videli su da nema Tijane G.

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE! Pronađeno telo Tijane koja je nestala u jezeru Perućac!

Foto: Shutterstock

Telo Tijane G. (36) iz Kovina, koja je u subotu, 27. jula, nestala u jezeru Perućac danas je pronađeno, a izvukli su ga ronioci Žandarmerije.

Ona je bila sa u društvu koje je skakalo oko 22.30 časova sa splava u jezero. Kada su svi izašli iz vode na splav videli su da nema Tijane G.

Odmah u potragu su se uključili vatrogasci spasioci iz Bajine Bašte, a sutradan i narednih dana su pretragu jezera preuzeli ronioci Žandarmerije. Pretpostavljalo se da se utopila nakon skoka u vodu.

Podsećamo, instruktor ronjenja Žandarmerije Dejan Đurović je izjavio da se samo u julu u Srbiji utopilo 14 osoba, dok se od početka godine broj intervencija popeo na 30. Apelovao je na građane da vode računa o svom zdravstvenom stanju i plivačkim sposobnostima.

Naglasio je da najčešće stradaju neplivači.

Govoreći o uzrocima utapanja, istakao je da su različiti, ali da su loše tehnike plivanja glavni razlog.

- Onda govorimo o lošem zdravstvenom stanju kupača. Sledeća stvar je alkoholisano stanje, a posle toga već dolaze neke situacije - prejedanje, nebriga o deci i već stvari koje su mimo naših mogućnosti da saznamo zbog čega se neko utopio - rekao je Đurović za RTS. 

Napomenuo je da ronioci Žandarmerije najveći broj intervencija imaju na neuređenim kupalištima ili na kupalištima otvorenog tipa, ali da su se ljudi tamo kupali kada nema spasilaca.

- I to je još jedan od velikih problema u Srbiji i ovde, pošto postoji dosta kupališta na otvorenim vodama koji nemaju uređenu spasilačku službu niti uređeno priobalje za kupanje - istakao je Đurović.

Uputio je apel građanima da vode računa o svom zdravstvenom stanju i o svojim plivačkim mogućnostima.

- Druga stvar je da povedu računa dosta o svojoj deci, pogotovo ako imaju manje od 12 godina, da decu ne puštaju samu u vodu, nego moraju biti pored njih - rekao je on.

Dodao je da građani ne bi smeli da ulaze u vodu u alkoholisanom stanju.

- Pogotovo kada je ova visoka temperatura, sami znamo da se taj alkohol nekoliko puta pojačava na ovoj temperaturi u našem organizmu. Takav subjektivni osećaj se stvara, tako da je to mnogo rizično ulaziti u alkoholisanom stanju u vodu - napomenuo je Đurović.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading