DIM PONOVO KULJA NAD JUŽNOM SRBIJOM: Novi veliki požar zahvatio Pčinjski okrug!

Autor:

Hronika

31.07.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi se pružila efikasna pomoć u gašenju požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova je uputilo dva helikoptera u blizini manastira Prohor Pčinjski.

DIM PONOVO KULJA NAD JUŽNOM SRBIJOM: Novi veliki požar zahvatio Pčinjski okrug!

Foto: Tanjug/Sgt. Kyle Kalambach/Deschutes County Sherriff's Office via AP, Wikimedia/Srđan Popović

U poslednje vreme, vatrogasne ekipe su bile veoma zauzete u suzbijanju požara na jugu Srbije. Požar u blizini manastira Sveti Prohor Pčinjski je izazvao veliku zabrinutost među lokalnim stanovništvom i vlastima. Prema informacijama iz Policijske uprave, vatrogasne ekipe su već danima na terenu, a situacija je postala još ozbiljnija sa proširenjem požara na područje Zagužanja kod Surdulice.

Požar u mestu Zagužanje kod Surdulice predstavlja dodatni izazov za vatrogasne ekipe. Gust dim koji se širi sa tog područja zahteva posebnu pažnju vozača, te je važno da budu oprezni prilikom vožnje u blizini.

Kako bi se pružila efikasna pomoć u gašenju požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova je uputilo dva helikoptera u blizini manastira Prohor Pčinjski, kao i jedan helikopter u istočni deo Severne Makedonije, gde se požar proširio.

Kako se zaštiti od požara

Redovno proveravajte elektroinstalacije i izbegavajte preopterećenja. Vaša bezbednost je prioritet!

U slučaju požara, ostanite pribrani i odmah pozovite vatrogasce na broj 193.
Bezbedno gasite manje požare ako to možete, ali nikada ne rizikujte svoju bezbednost.
Ukoliko ste u visokoj zgradi, ne koristite lift tokom požara zbog opasnosti od dima i gasova
Kada je požar u jednoj prostoriji, izađite brzo i zatvorite vrata za sprečavanje širenja požara i obavestite komšije! Ukoliko je stepenište puno dima, ostanite u stanu i zaštitite se mokrim krpama
U slučaju požara, isključite struju u svom stanu i sačekajte uputstva vatrogasaca. Oni će proceniti kada je sigurno isključiti struju u celoj zgradi, kako bi se izbegli rizici u liftu i drugim delovima zgrade.

(Novosti)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading