BEBU POVREĐENU U NOVOM PAZARU TRANSPORTUJU U "TIRŠOVU"! Oglasili se lekari - EVO u kakvom je stanju dečak!

Autor:

Hronika

22.07.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretrpeo povrede kada je na njega pala devojčica sa zip lajna!

BEBU POVREĐENU U NOVOM PAZARU TRANSPORTUJU U "TIRŠOVU"! Oglasili se lekari - EVO u kakvom je stanju dečak!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Pixabay.com

Bebai hitna pomoć

Dečak star 17 meseci, koji je povređen u zabavnom parku u  Novom Pazaru je u stabilnom stanju, ali će biti transportovan u tercijarnu zdravstvenu ustanovu radi dalje dijagnostike.

Kako nam je potvrđeno, beba će biti prebačena u dečju bolnicu u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Pored dečaka teške telesne povrede zadobila je i njegova rođaka, u čijem naručju se dete nalazilo, kada je u zabavnom parku nadomak Novog Pazara na njih naletela tinejdžerka dok se spuštala zip lajnom.

Kako su za Tanjug rekli lekari novopazarske Opšte bolnice, stanje dečaka je zadovoljavajuće u odnosu na njegovo zdravstveno stanje u kojem je primljeno u bolnicu.

- Konzilijarno je odlučeno da se mali pacijent prebaci na dalje praćenje i dijagnostiku u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, sanitetskim vozilom u medicinskoj pratnji. Dete je stabilno, ali to su povrede gde promene mogu biti iznenadne. Tako se kupuje vreme da pacijent bude na adekvatnom mestu, gde u slučaju da bude bila potrebna neka intervencija ona se može odraditi istog trenutka, to je najbolja odluka – izjavio je načelnik Odeljenja hirurgije Opšte bolnice  Novi Pazar Kemal Brničanin.

O dečaku je tokom noći brinuo čitav tim lekara, koji su nakon detaljnih pregleda ustanovili da je dete van životne opasnosti.

- Dete je bolje, urađen je neurološki pregled. U mom neurološkom nalazu nema nikakvih ispada. Urađen je skener glave, nema vidljivih povreda moždanog tkiva osim preloma koji se konzervativno leči. Njegovo stanje je daleko bolje od onog u kom je primljen – izjavila je dečiji neurolog dr Azra Juković.

(Blic/K1)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading