DOZIVALA UPOMOĆ DOK JU JE VIR VUKAO NA DNO? Detalji utapanja devojčice u Drini: Kupala se sa tetkom u reci!

Autor:

Hronika

19.06.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 15.50 časova prijavljen nestanak.

DOZIVALA UPOMOĆ DOK JU JE VIR VUKAO NA DNO? Detalji utapanja devojčice u Drini: Kupala se sa tetkom u reci!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Devojčica (16) utopila se danas u naselju Prnjavor u Šapcu u reci Drini.

Kako Telegraf saznaje, u 15.50  prijavljeno je da se kod restorana Drinska terasa u Prnjavoru kod Šapca devojčica kupala sa tetkom i da je nestala u vodi.

Iako detalji utapanja nisu utvrđeni, veruje se da ju je povukao vir. Kako otkriva izvor Blica, devojčica je u ušla u vodu i upala u vir, a potom je dozivala upomoć.

Budući da je neplivač, ona je potonula.

Kada se susretnete sa situacijom utapanja ili sumnje na utapanje, važno je da odmah preduzmete sledeće korake kako biste pružili pomoć osobi:

Pozovite pomoć: Hitno pozovite službu hitne pomoći ili spasilačke službe. Javite tačnu lokaciju gde se nalazite i detalje o situaciji.

Bezbednost: Ako je moguće, pružite pomoć bez ugrožavanja sopstvene sigurnosti. Ako je osoba u vodi, budite oprezni prilikom pristupa da ne dođe do opasnosti po vas.

Izvucite osobu iz vode: Ako je osoba još uvek u vodi, izvucite je na sigurno. Ako ste u vodi, pristupite joj pažljivo i izvucite je iz vode na stabilnu površinu.

Proverite svest: Odmah proverite da li osoba diše i ima puls. Ako ne diše ili nema puls, odmah započnite sa postupkom oživljavanja, odnosno CPR-om (kardiopulmonalna reanimacija), ako ste obučeni za to.

CPR (kardiopulmonalna reanimacija):

Položite osobu na leđa na ravnu površinu.
Otvorite joj usta i proverite da nema prepreka u ustima.
Počnite sa kompresijama grudnog koša. Položite dlan sredinom grudnog koša (između bradavica) i stisnite grudi duboko i brzo oko 5-6 cm, 30 puta.
Nakon toga, dajte 2 usta-na-usta (usne zatvorene, snažno puštanje vazduha).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading