OTKRIVENO! Evo na osnovu čega je policija uhapsila bivšeg muža NESTALE ANE KNEŽEVIĆ: Tražio od nepoznate KOLUMBIJKE da...

Autor:

Hronika

07.05.2024

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizija Local 10 je u ponedeljak uveče dobila federalnu krivičnu prijavu koja detaljno opisuje niz događaja koje su istražitelji naveli kao osnovu za povezivanje Davida Kneževića sa otmicom njegove bivše supruge.

OTKRIVENO! Evo na osnovu čega je policija uhapsila bivšeg muža NESTALE ANE KNEŽEVIĆ: Tražio od nepoznate KOLUMBIJKE da...

Foto: Društvene mreže, shutterstock

Bivši suprug Ane Marije Kneževič Henao (40), čiji se trag izgubio 2. februara u madridskom naselju Salamanka, priveden je na međunarodnom aerodromu u Majamiju.

Televizija Local 10 je u ponedeljak uveče dobila federalnu krivičnu prijavu koja detaljno opisuje niz događaja koje su istražitelji naveli kao osnovu za povezivanje Davida Kneževića sa otmicom njegove bivše supruge.

Kako navode tamošnji mediji, Ana Marija Knežević poslednji put je viđena u svom stanu u Madridu popodne 2. februara. Navodi se da je bila u Španiji od 26. decembra usred "spornog" razvoda od svog supruga, koji "nije želeo da ravnomerno podele bračnu imovinu".

 

 

Mala pojedinost dovodi do ključnog dokaza

Vlasti su navele da je neposredno pre 21:30 časova 2. februara, muškarac sličan Davidu Kneževiću, američki državljanin rođen u bivšoj Jugoslaviji, zabeležen na video nadzoru kako nosi kacigu i farba sprejem sočivo sigurnosne kamere.

Tužioci su takođe rekli da je na snimku prikazan muškarac kako lepi selotejp na bravu ulaza zgrade kako bi sprečio bilo koga da uđe. Sudski dokumenti navode da je muškarac kasnije zabeležen na video nadzoru kako izlazi iz lifta zgrade sa koferom.

Španski vatrogasci su došli do zgrade dva dana kasnije radi provere, ali nisu videli znakove da je Kolumbijka Ana Marija Knežević bila tamo, navode mediji. Policijska pretraga otkrila je da su njen telefon, laptop i punjači nestali.

Nakon pregleda snimaka, španska policija je uspela da identifikuje marku spreja koji je korišćen da bi se zamaglila sigurnosna kamera. Istražitelji su tada uspeli da otkriju da je prodavnica u Madridu prodala konkretnu marku spreja istog dana — muškarcu sličnom Davidu Kneževiću.

Taj muškarac je takođe kupio i dva rola selotejpa, rekli su istražitelji.

Neobičan zahtev

Vlasti tvrde da je 3. februara Dejvid Knežević imao neobičan zahtev za ženu iz Kolumbije koju je upoznao na aplikaciji za upoznavanje u oktobru. Želeo je da prevede poruku na "savršeni kolumbijski" za prijatelja u Srbiji koji piše scenario koji uključuje lik iz Kolumbije.

Tužioci tvrde da mu je u njihovom WhatsApp razgovoru žena rekla, na španskom jeziku: "Znaš da ne govorim engleski.. Morala bih se osloniti na prevodioca."

Kako navode mediji, on joj je tada poslao poruku: "Upoznao sam nekoga divnog. Ima vikendicu oko 2 sata od Madrida. Idemo tamo sada i tamo ću provesti nekoliko dana. Skoro da nema signala. Pozvaću te kad se vratim. Poljupci."

"Još jedan!" rekli su tužioci da je rekao ženi nedugo zatim.

"Juče posle terapije, trebala mi je šetnja i on mi je prišao na ulici! Neverovatna povezanost. Kao nikada do sada," David Knežević je zatražio od nje da prevede na kolumbijski španski, što je ona učinila, navode sudski dokumenti.

Zatim joj je poslao fotografiju avionske karte iz Srbije za Bogotu zakazanu za 19. februar. To je let koji tužioci tvrde da nikada ne bi realizovao.

Kako navode istražitelji, u jednom trenutku žena je rekla svojoj majci o muškarcu iz Srbije koga je upoznala onlajn.

Želeći da sazna više, majka žene je pretražila Kneževića na internetu i videla članak o njegovoj nestaloj supruzi, a zatim još jedan koji sadrži jednu od tekstualnih poruka, navodi se u prijavi.

Međutim, vlasti su rekle da članak nije pripisivao poruku kolumbijskom sporednom liku u filmskom scenariju. Umesto toga, navodno ju je poslala Ana Marija Knežević. Poruke su izazvale uzbunu u vreme njenog nestanka, a prijatelji nisu verovali da ih je ona napisala.

Ukradene tablice, zatamnjena stakla

Pravosudni organi su dobili evidenciju putovanja koja otkriva putovanje u oba pravca preko čitavog kontinenta, 26 sati u jednom pravcu, navode sudski dokumenti.

Kako prenose mediji, David Knežević leteo je iz Međunarodnog aerodroma Majami za Tursku 27. januara.

Nakon sletanja u Istanbul, otišao je u Beograd i napustio Srbiju 30. januara, a vratio se 5. februara, dan nakon što je njegova supruga nestala.

Takođe, vlasti navode i da je David Knežević iznajmio pežo 308, koji je trebao da vrati 15. marta.

"Vlasnik agencije za iznajmljivanje automobila obavestio je pravosudne organe da je, kada je Knežević vratio vozilo, agencija za iznajmljivanje otkrila da su stakla bila zatamnjena, okviri registracionih tablica su se promenili, i da su sa vozila uklonjene dve nalepnice," naveli su istražitelji u prijavi.

Kako navode, vozilo je prešlo oko 7.677 kilometara dok ga je iznajmio Knežević.

U to vreme, jedan čovek je podneo pritužbu španskoj policiji da su mu ukradene registarske tablice.

Kako se navodi u sudskim dokumentima, vlasti su rekle da je pretraga čitača registarskih tablica pokazala da su te tablice viđene blizu stana Ane Marije Knežević u Madridu i prolazile su kroz španske naplatne rampe 2. i 3. februara — prikačene za pežo 308.

"Ne mogu pozvati, jer zvučim kao muškarac"

Vlasti tvrde da je 4. marta žena koja tvrdi da je Ana Marija Knežević pozvala osiguravajućeg društva da otkaže tri polise za njihov posao.

"Tokom razgovora, mogla su se čuti deca u pozadini," navode sudski dokumenti.

Međutim, vlasti su rekle da Ana Marija Knežević nema decu.

Sudski dokumenti navode da su istražitelji kasnije saznali da je broj telefona "bio u vlasništvu Davidovog preduzeća i da je Knežević naveden kao vlasnik za taj broj telefona.

Zaposlena u Kneževićevom preduzeću rekla je pravosudnim organima da je 24. aprila David Knežević zatražio od nje da imitira njegovu suprugu kako bi otvorila novi bankovni račun, kada joj je i dao broj osiguranja Ane Marije Knežević kao dokaz, navode sudski dokumenti.

"Zaposlena žena je tokom telefonskog razgovora obavestila Kneževića da se oseća nelagodno da imitira njegovu bivšu suprugu jer je ona nestala," naveli su istražitelji u prijavi. "Na to, Knežević joj je rekao da to 'nije ozbiljno' i da je to potrebno da bi zaposleni bili plaćeni."

Navodno joj je Knežević rekao, "Ne mogu pozvati, jer zvučim kao muškarac."

Šta je sledeće?

Knežević, optužen za slučaj otmice, pojavio se u federalnom sudu u ponedeljak.

FBI je potvrdio da je Knežević u pritvoru i rekli su da se očekuje da će se ponovo pojaviti pred sudom u petak popodne za saslušanje o pritvoru pre suđenja.

Advokat je odbio da govori u ime Davida Kneževića nakon njegovog pojavljivanja u sudu u ponedeljak.

Nakon hapšenja Kneževića, Sanna Rameau, prijateljica Ane Marije Knežević, izjavila je Televiziji Local 10 u ponedeljak: "Jedino što mogu reći u ovom trenutku je da sam srećna što je došlo do hapšenja u ovom slučaju, i nadamo se da će ovo sledeće poglavlje doneti pravdu i da ćemo saznati šta se desilo sa Anom."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading