SRCE DA PREPUKNE OD TUGE! Roditelji ubijene dece iz Ribnikara u Malom Orašju: Položili cveće na mesto gde je stradalo devet mladih duša! (VIDEO)

Autor:

Hronika

04.05.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je takođe, u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" izgubio ćerku mezimicu, Emu Kobiljski.

SRCE DA PREPUKNE OD TUGE! Roditelji ubijene dece iz Ribnikara u Malom Orašju: Položili cveće na mesto gde je stradalo devet mladih duša! (VIDEO)

Foto: Republika

Otac Eme Kobiljski, devjčice ubijene u Ribnikaru, položio je venac na spomen mestu gde je na današnji dan ubijeno devet mladih duša. 

 

Podsetimo, Grad Smederevo organizuje danas komemorativni program u Malom Orašju, na mestu gde je 4. maja prošle godine Uroš Blažić, koji je tada imao 20 godina, počinio masovno ubistvo u kome je stradalo devetoro mladih.

 

Program u znak sećanja na žrtve će početi u 11.00 sati u Ravnom Gaju, u selu Malo Orašje, a tokom njega će, pored ostalog, biti prikazan dokumentarni film "Nebeska družina", sa svedočenjima o životu, uspesima i talentima ubijenih mladića.

U znak sećanja na žrtve biće odigran memorijalni turnir u fudbalu na terenu kraj mesta zločina, koga organizuje FK "Ravni Gaj", sa ciljem prikupljanja pomoći za nastavak oporavka povređenih.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pozvalo je medije da program obustave u 22.32 sati, kada se masovno ubistvo dogodilo.

Podsetimo, u Ravnom Gaju 4. maja 2023. u bezumnom činu i bez ikakvog povoda ubijeni su Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanovović (18), Nikola Milić (15), Lazar Milovanović (20), Nemanja Stevanović (21) a Petar Mitrović (20) je kasnije, posle 50 dana, od posledica zadobijenih povreda, preminuo u bolnici u Beogradu.

Ubica je, nakon pucnjave u Malom Orašju automobilom stigao u selo Dubona udaljenom desetak kilometara od Orašja. Tamo je ubio policajca Milana Panića (22), njegovu sestru Kristinu Panić (19) i njihovog prijatelja Dalibora Todorovića (25).

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša Blažića zbog masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje, i on se tereti da je pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devet osoba, od kojih dvoje bilo maloletno.

Blažić je pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je 12 ranio.

Optužnicom su obuhvaćeni i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca.

Do pucnjave je došlo dan nakon višestrukog ubistva u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading