DETALJI ISTRAGE PROTIV LAZOVIĆA: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem!

Autor:

Hronika

18.04.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazović se optužuje da je organizovao obmanjujuća ispitivanja sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem, koja su sproveli njegovi podređeni, kako bi stvorio utisak zakonitih postupaka.

DETALJI ISTRAGE PROTIV LAZOVIĆA: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem!

Foto: printscreen/youtube.com, E Stock

Bivši policajac Zoran Lazović, koji je obavljao dužnost pomoćnika direktora Uprave policije za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije Crne Gore, optužen je od strane Posebnog državnog tužilaštva da se sastajao sa vođom "Kavačkog klana", Radojem Zvicerom, kao i navodnim plaćenicima iz Srbije, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

Prema optužbama tužilaca, Lazović se takođe sastajao sa pouzdanim saradnikom Darka Šarića. Dokazi o ovim susretima potiču iz enkriptovanih poruka razmenjenih putem aplikacije "Sky", koje impliciraju Lazovićevog sina, Petra, koji je takođe policajac, i Slobodana Kašćelana, poznatog kao jednog od vođa "Kavačkog klana".

Saradnja i obmanjujući ispitivanja

Lazović se optužuje da je organizovao obmanjujuća ispitivanja sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem, koja su sproveli njegovi podređeni, kako bi stvorio utisak zakonitih postupaka. Istraga je otkrila prepisku između Zvicera i Petra Lazovića, u kojoj Zvicer uverava policajca da će se sastati sa bilo kim radi njegovog dobra, a ne radi njegovog oca. Ovo otkriva u kojoj meri je Lazović koristio svoj uticaj da stvori povoljan imidž o sebi u kriminalnim krugovima.

Prisluškivane poruke takođe ukazuju na sastanak između Lazovića i Zvicera, kao i razgovore između Zvicera i Kašćelana o njihovim interakcijama sa Lazovićem. Razmena otkriva Zvicerovo priznanje Lazovićevog uticajnog položaja unutar policije, nazivajući ga "jakim čovekom" i "operativnom pretnjom".

Lazović: Meni merak jer sam te tati predstavio kao pravog brata i druga jer mu to niko ne može reć i približit kao ja i jedni ljudi koji su sa njim o tebi pričali sve naj bratski ja i oficir i rekao mu je daśa sve najljepše kad si ti u pitanju.

Zvicer: Nema što sjutra ćemo sjesti brate.

Narednog dana, 24. decembra u 21.55 časova Zvicer šalje Lazoviću: Sad sam kući došo. Umorio sam vas sve danas. I meni vala mnogo mi drugači i ljepši osjećaj nego preko kripte, osjetio sam bliskost.

Lazović: Poz te z veli "mali" ima žicu vatra živa.

Zvicer: Hahaha pozdravi ga.

Osim iz ovih, da su se stariji Lazović i vođa "kavačkog klana" sastali istražitelji zaključuju i iz poruka između Zvicera i Kašćelana od 24. decembra. Kašćelan je Zvicera pitao da li je završio sa specijalnim timom, na šta mu je ovaj odgovorio: "jesam evo ručavamo i gas". Zvicer onda prijatelju govori da će ga sjutra informisati o tome šta je pričao sa Zoranom.

Kašćelan: Pa je li zoran bio gore. A zoran ide brzo s vlasti.

Zvicer: Čekali me u restoran on ubović i aco što se druži s njima. Zaključali taj restoran i pričali otvoreno.

Kašćelan: Kako se drži Zoran ostarao?

Zvicer: Jak čoek baš krupan. Opasan operativac.

Kašćelan: Prijeti li njemu opasnost što kaže?

Zvicer: Naša strana je ful.

Istražitelji navode da ove poruke dokazuju ne samo da je došlo do susreta već da je Zoran Lazović na strani "kavačkog klana".

Europol je tužilaštvu dostavio i poruke koje je Petar Lazović navodno slao Darku Šariću:

- Ništa brate došao je Komita. Tu smo svi. Bio je kod nas na posao u PG pa posle toga ga upoznao sa Z. Jeste rekao sam mu za njih dvojicu da cijeniš i voliš. Došli su Belivuk i Miljković. Neće neće sa mnom oni su kod Komite...

Tužilaštvo tvrdi i da se Zoran Lazović 27. januara 2020. godine sastao sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem. Sastanak je bio u restoranu na Grahovu kod odbjeglog policijskog službenika Ljuba Milovića koji se tereti da je radio za "kavački klan". Lazović je u tim porukama obavijestio šefa "kavčana" da sjutradan dolazi za njega, Belivuka i Miljkovića kako bi ih prevezao do tužioca. Nakon saslušanja, dogovorio je da idu na ručak sa njegovim ocem.

- Sutra kod Zloća ručak sa starim i tigrovima ujutru dolazim po vas idemo kod tužioca i produžujemo kod njega na ručak - poslao je Lazović Zviceru koji mu je odgovorio: "Doćemo mi brate samo reci kad".

Lazović kasnije šalje Zviceru: "Milo mi je što su mi se braća skupila sa starim, meni to mnogo znači".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading