DECA JOJ PLAČU NAD BOLNIČKIM KREVETOM, SUZAMA MAJCI ZACELJUJU RANE! Kobni metak joj rasprsnuo kuk dok je pokušavala da zaštiti nevinu decu iz Ribnikara: Traže da se ŠKOLA SRUŠI!

Autor:

Hronika

20.07.2023

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tatjanini muž i deca, "dok ne stanu na noge posle šoka", ne žele da se oglašavaju!

DECA JOJ PLAČU NAD BOLNIČKIM KREVETOM, SUZAMA MAJCI ZACELJUJU RANE! Kobni metak joj rasprsnuo kuk dok je pokušavala da zaštiti nevinu decu iz Ribnikara: Traže da se ŠKOLA SRUŠI!

Foto: Shutterstock, MUP

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović (52), koju su pogodila tri od 57 metaka, koliko je Kosta K. tog nesrećnog 3. maja ispucao u OŠ "Vladislav Ribnikar", prebačena je iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, gde je više puta operisana, u Institut za rehabilitaciju u Sokobanjskoj.

Tatjana, jedna od šestoro ranjenih i srećom preživelih u strašnom masakru na Vračaru, u kojem je ugašeno deset života, kako tvrde, ne može da hoda, ne pomera levu ruku, a još se i psihički oporavlja od traume koju je zajedno sa ranama zadobila te nesrećne srede ujutru, na radnom mestu.

Nastavnicu je dečak ubica, koji je prekjuče video-linkom svedočio u procesu protiv svog oca Vladimira Kecmanovića, inače lekara-radiologa, ranio u levu šaku, desnu potkolenicu i u stomak, a taj metak joj je oštetio desni kuk.

- Od te najteže prostrelne rane u stomak Tatjana ima za posledicu i oštećenje nerava leve noge, pa ne može da stane ni na jednu. Iz kreveta može samo u kolica. Mali su pomaci nabolje i porodici niko ne može da kaže ni koliko bi rehabilitacija mogla da traje, ni kakav će rezultat biti - kaže.

Tatjanin suprug i dvoje dece kao u agoniji su, prema rečima izvora bliskog porodici, preživeli prva tri dana posle zločina Koste K., kada se nije znalo ni da li će ona preživeti.

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

 

- Tatjana je u UKCS tri puta operisana: prvi dan po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve šake. Spasavali su joj život, pa je kuk koji se rasprsnuo od metka kojim je pogođena u stomak, ostavljen "da se rešava" kasnije, kada se ona stabilizuje - kažu.

Tatjanini muž i deca, "dok ne stanu na noge posle šoka", ne žele da se oglašavaju, iako su prema rečima našeg izvora više puta dosad bili isprovocirani netačnim informacijama iznetim u javnost. Možda je i zbog toga, ako se izuzme nekoliko pominjanja u prvih par dana u zvaničnim izveštajima o povređenima u "Ribnikaru" i masakru u dva sela oko Mladenovca, koji je Uroš Blažić počinio samo dan kasnije, Tatjana ostala na "margini" tragedije kakvu Srbija nikad pre nije videla.

- Zna se da Tatjana nije bila na Kostinom spisku, ali spekulisalo se da između njih kao nastavnika i đaka postoji neki spor, što nije tačno. Danas da pitate i Tatjaninog supruga Dragana i decu, potvrdili bi vam da je ona i pre, i posle tragedije, govorila da je Kosta primeran dečak, sa kojim nije imala nikakvih problema. Šta se dogodilo u glavi tog deteta, i zašto je uradio nešto toliko strašno, porodica Stevanović, a verujem i drugi koji su ga poznavali teško da će ikad uspeti da shvate - kažu.

Kolege se raspituju za Tatjanu

Priča se da se Tatjaninom suprugu javljaju njene kolege iz "Ribnikara" i raspituju se kako je ona, ima li pomaka u rehabilitaciji, kako psihički podnosi sve što se dogodilo.

- Dragan i deca prolaze kroz težak period, opterećeni su brigom za Tatjanu i da li će uspeti da se oporavi, ali nisu ostrašćeni. Suprug razume svačiji bol, ali ne može da shvati da neko traži da se ta škola sruši, "da ne ostane kamen na kamenu". Trudimo se da ga u razgovorima ne vraćamo na taj strašni dan, ali svima nam je poznat njegov stav, koji je valjda formirao na osnovu toga što je čuo od Tatjane, a to je da je ozbiljan problem u obrazovnom sistemu da nastavnici imaju obaveze, i nikakva prava, dok roditelji i deca imaju sva prava i nikakve obaveze, i da je ovo što se dogodilo u "Ribnikaru " ekstremna situacija, koja nije mogla da se predvidi - kažu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Vesna

05.08.2023 20:37

Nastavnica treba da trazi naknadu stete koju trpi zbog invalidnosti u koju je pala,kao i bol koji je pretrpela i trpi ona i njena porodica. Tu nema spornih momenata.Greska ako to ne ucini. Ima pravo na to buduci da ju je decak doveo u to stanje. Platiti advokata i pametno smisliti tuzbeni zahtev.

Loki

05.09.2023 11:10

@Vesna - Sta ce joj pare kad je postala invalid