HVALA LJUBAZNIM DOMAĆINIMA NA SRDAČNOM DOČEKU! Predsednik Vučić se upisao u elektronsku tablu u Ženevi (VIDEO)

Autor:

Biznis

01.10.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik sa velikim nestrpljenjem očekuje prezentaciju generalne direktorke CERN-a Fabiole Đanoti

HVALA LJUBAZNIM DOMAĆINIMA NA SRDAČNOM DOČEKU! Predsednik Vučić se upisao u elektronsku tablu u Ženevi (VIDEO)

Foto: Printskrin budućnostAv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas u Ženevi učestvuje na obeležavanju 70 godina postojanja Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN, zahvalio je predstavnicima te organizacije na dočeku.

- Zahvalan ljubaznim domaćinima na srdačnom dočeku, sa velikim nestrpljenjem očekujem prezentaciju generalne direktorke CERN-a Fabiole Đanoti, koja će nam govoriti o budućnosti najveće naučne laboratorije na svetu - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je uz objavu priložio video snimak na kome se upisuje na elektronsku tablu.

 

 

On je danas obišao Veliki hadronski sudarač, ogromni akcelerator čestica, koji se nalazi u mestu Sesi, blizu francusko - švajcarske granice i tom prilikom je istakao doprinos koji su naučni timovi iz Srbije dali istraživanjima na ovom mestu.

- Ponosan na Srbiju i zadivljen onim što sam video u Velikom hadronskom sudaraču, znajući da i naša pamet učestvuje u najvećem naučnom eksperimentu našeg vremena. Srbija, kao punopravna članica CERN-a, sa ponosom ističe da su njeni timovi dali veliki doprinos istraživanjima koja se vrše upravo ovde, u najvećoj i najsloženijoj laboratoriji na svetu, a pogotovo kroz aktivno učešće u jednom od najkompleksnijih globalnih naučnih i tehnoloških istraživanja koja su ikada sprovedena - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Predsednik Vučić obišao je Veliki hadronski sudarač, ogromni akcelerator čestica, koji se nalazi u mestu Sesi, blizu francusko - švajcarske granice.

Vučića su dočekali saradnik na projektu Kompaktni mionski solenoid (CMS) Predrag Milenović, portparol, saradnik na CMS projektu Gotije Hamel de Montšanalo i saradnik CERN-a i saradnik na CMS projektu Vukašin Milošević.

Zajedno sa predsednikom Vučićem u obilasku bili su ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović, kao i srpska delegacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Doca

01.10.2024 13:46

Bravo predsedniče

Miloš

01.10.2024 13:52

Predsednika svugde dočekuju kako dolikuje jednom gostu od važnosti