OVE ŽENE DOBIJAJU NAJNOVIJU NOVČANU POMOĆ DRŽAVE! Pogledajte da li ste među njima

Autor:

Biznis

20.08.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast za državu, ove žene su to definitivno zaslužile

OVE ŽENE DOBIJAJU NAJNOVIJU NOVČANU POMOĆ DRŽAVE! Pogledajte da li ste među njima

Foto: pixabay.com

Ministarka privrede Adrijana Mesarović, najavila je na svom Instagram profilu nove programe za bespovratna sredstva po prvi put za samohrane majke preduzetnice.

- Prvi put pružamo finansijsku podršku samohranim majkama preduzetnicama!

 

 

- Novi programi Ministarstva privrede šansa su za sve naše preduzetnice, da razviju i unaprede sopstveni biznis, da ostvare svoje poslovne snove. Programi podrazumevaju bespovratna sredstva od čak 50% do 55% za žene i žene samohrane roditelje. Pomoć razvoju ženskog preduzetništva je jedan od prioriteta politike našeg predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije - navodi se u objavi.

Država daje pomoć i za svako rođeno dete

Od početka godine, roditelji koji su dobili prvo dete u porodici imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 500.000 dinara od države, bez obzira na to da li im je roditeljski dodatak već isplaćen.

Ova odluka će se retroaktivno primeniti, a majke će dobiti razliku između dosadašnjeg iznosa i onog koji im pripada po novom zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Pravo na dodatnu podršku i iznosi pomoći za drugo, treće i četvrto dete
Od 1. jula, roditeljski dodatak za rođenje prvog deteta u Srbiji iznosi 380.161 dinar, što znači da majkama prvenca sada sleduje još oko 120.000 dinara. Za drugo dete, najavljena je jednokratna novčana pomoć od 600.000 dinara, uz dodatnu novčanu podršku od 135.000 dinara. Roditelji trećeg deteta moći će da računaju na roditeljski dodatak od 2.280.000 dinara, uz istu jednokratnu pomoć od 135.000 dinara. Dodatak za četvrto dete iznosiće 3.180.000 dinara, pri čemu se isplata za drugo, treće i četvrto dete vrši putem jednakih mesečnih rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading