PLATA 120.000, BESPLATAN SMEŠTAJ I HRANA: Sve veća potražnja za ovim radnicima u Srbiji! Da li biste se prijavili?

Autor:

Biznis

17.07.2024

00:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da postoji potražnja za ljudima koji su spremni da obavljaju ovaj odgovorni posao i van Srbije, svedoči i informacija iz Italije

PLATA 120.000,  BESPLATAN SMEŠTAJ I HRANA: Sve veća potražnja za ovim radnicima u Srbiji! Da li biste se prijavili?

Foto: Shutterstock

Nije tajna da su poslednjih desetak godina mnogi zanatski poslovi otišli u zaborav, a posebno oni koji se obavljaju u ruralnim predelima Srbije.

Moderno doba donelo je neke nove veštine, zanimanja koja se uklapaju u brzu gradsku svakodnevicu, dok su se brojni starinski, sigurno i tradicionalni srpski poslovi našli na listi deficitarnih poslova u našoj zemlji. Ne samo u Srbiji, nego i u celoj Evropi, posao čobana ili pastira polako nestaje i pored odličnih uslova koji daju uzgajivači stoke.

Jedan takav oglas viđen je na Fejbuk grupi "Online pijaca Valjevo" gde se zainteresovanim kandidatima za posao čobana nudi plata od 1.000 evra.

"Potreban čoban za čuvanje ovaca i koza u selu Robaje. Radi se 28 dana, a stan i hrana su obezbeđeni, plata 120.000 dinara", piše u opisu ovog oglasa za posao.

Za onog ko sebe može da zamisli na radnom zadatku u mirnom okruženju, u malom selu koje pripada opštini Mionica, u Kolubarskom okrugu, ovo je fantastična prilika.

Uslovi su takvi, da budući zaposleni ne mora da da ni jedan dinar, ukoliko uzmemo u obzir da je uz odličnu platu, radniku plaćena hrana i obezbeđen smeštaj.

Međutim, treba uzeti u obzir da posao čobanina nije tako lak, to zanimanje zahteva dobru kondiciju, brze noge, jer nije uvek baš svaka ovca na broju, kao i spremnost na različite vremenske uslove – s tim da se posao obavlja isključivo na livadi.

Da postoji potražnja za ljudima koji su spremni da obavljaju ovaj odgovorni posao i van Srbije, svedoči i informacija iz Italije.

Pre nekoliko meseci Italijani su osnovali školu za pastire, tačnije, pokrenuli su kurs za one koji žele da žive u idiličnim apeninskim planinama. Italijanski mediji su rada preneli da je interesovanje bilo veliko, te da je stiglo na stotine prijava za obuku. Mahom su to bili mladi ljudi, koji su poželeli da se vrate zaboravljenom poslu, piše Bizportal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading