OGLASIO SE AERODROM "NIKOLA TESLA" ZBOG KVARA SISTEMA: Evo da li će letovi kasniti ili biti pomereni!

Autor:

Vesti

05.08.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem je saniran u roku od 15 minuta!

OGLASIO SE AERODROM "NIKOLA TESLA" ZBOG KVARA SISTEMA: Evo da li će letovi kasniti ili biti pomereni!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Novi softverski kvar prouzrokovao kratkotrajni prekid rada sistema za prijavu na let

Danas oko 11 časova, na beogradskom aerodromu došlo je do novog kratkotrajnog prekida rada sistema za prijavu na let. Ovaj problem, koji je saniran u roku od oko 15 minuta od strane nadležnog provajdera, uzrokovan je globalnim softverskim kvarom van kontrole aerodroma.

Globalni softverski kvar već uticao na aerodrome širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike

Prethodnog četvrtka i petka, isti softverski kvar uticao je na druge aerodrome na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Ovi prekidi u radu softvera za prijavu na let, koji koriste avio-kompanije, mogu dovesti do usporavanja ček-in procesa i, posledično, do određenog odstupanja u redu letenja.

Saradnja nadležnih službi na aerodromu u cilju minimizovanja uticaja na putnike

Sve nadležne službe na beogradskom aerodromu sarađuju kako bi se minimizovao uticaj ovakvih situacija na komfor putnika. S obzirom da je kvar rešen u najkraćem mogućem roku, ne očekuju se značajna odstupanja u današnjem redu letenja uzrokovana ovom situacijom.

Ovaj novi slučaj pokazuje koliko globalni softverski kvarovi mogu imati značajan uticaj na avio-industriju i putovanja širom sveta. Važno je da se nadležne službe brzo i efikasno suoče sa ovakvim problemima kako bi se minimizovale smetnje za putnike i avio-kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading