"ZNAM ZAŠTO JOVANKA I TITO NISU IMALI DECE" : Sestra Nada je živela do njihove sobe dve i po decenije, sve je znala! Otkrila najveću tajnu bivše Juge

Autor:

Vesti

16.07.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O njihovoj intimi nije se smelo govoriti!

"ZNAM ZAŠTO JOVANKA I TITO NISU IMALI DECE" : Sestra Nada je živela do njihove sobe dve i po decenije, sve je znala! Otkrila najveću tajnu bivše Juge

Foto: Sven Simon / United Archives / Profimedia

Nada Budisavljević, rođena sestra Jovanke Broz, podelila je svoju dirljivu priču o tome kako joj je sestra saopštila da se udaje za Josipa Broza Tita i zašto taj par nije imao decu.

Detinjstvo i Rani Život

Nada i njene sestre, Jovanka i Zora, odrastale su u teškim uslovima nakon što su im roditelji rano umrli. Provele su većinu detinjstva u internatima i sirotištima. Nada je diplomirala engleski i italijanski jezik i svetsku književnost, i radila je kao bibliotekar kod Tita.

Život sa Titom i Jovankom

Nada je živela sa Titom i Jovankom u Užičkoj 15 dugi niz godina, ali nikada nije govorila o njihovom privatnom životu zbog klauzula koje su zabranjivale otkrivanje detalja o njihovim životima.

U svojoj knjizi "Moja sestra Jovanka Broz", Nada je otkrila da im je Jovanka 1952. godine saopštila da će se udati za Tita. Ovo saopštenje ostavilo je Nadu i Zoru bez reči, kao da im je saopštila da se udaje za ikonu.

Prvi susret sa Titom

Nakon saopštenja, Tito je pozvao Nadu i Zoru u goste. Nada se seća kako ih je Tito tretirao kao odrasle osobe i kako je uspeo da ih oslobodi treme. Tito im je pokazao svoju sobu i kabinet u Užičkoj 15, gde su često boravili.

Intimni detalji braka
Nada je otkrila da Jovanka nikada nije govorila o svojoj ljubavi prema Titu niti o venčanju, koje je bilo vrlo intimno. Jovanka se posvetila Titu kao opatica svojoj religiji, amortizujući svaki udarac namenjen njemu.

Žrtva za ljubav
Nada veruje da je odluka da nemaju decu bila dobrovoljna, kako bi zaštitila Tita. Jovanka se posvetila svom suprugu, stavljajući njegove potrebe ispred svojih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading