SLAVNI ROKER UMIRAO U MUKAMA! Borio se tada sa upalom pluća, a do samog kraja nije znao od čega boluje!

Autor:

Zabava

05.09.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je njegova najveća ljubav bila Meri Ostin, Merkjuri je javno priznao da je voleo muškarce.

SLAVNI ROKER UMIRAO U MUKAMA! Borio se tada sa upalom pluća, a do samog kraja nije znao od čega boluje!

Foto: Dunja Dopsaj

Fredi Merkjuri, čije je pravo ime Farok Bulsara, rođen je 5. septembra 1946. godine u Zanzibaru, a već sa sedam godina je počeo da svira klavir i osnovao svoj prvi bend - The Hectics. Nakon školovanja u Indiji, upisao je umetnički fakultet i diplomirao grafički dizajn i umetnost.
 

Foto: Wikipedia/Carl Lender/Tanjug/AP

Fredi Merkjuri i Majkl Džekson

 

Nakon saradnje sa nekoliko manjih bendova, Merkjuri je postao član grupe Kvin, koja je postigla svetsku slavu i ostala popularna dvadeset godina. Njihov prvi album "Queen" označio je početak uspešne karijere, a sledile su brojne hit pesme i albumi.

 

Iako je njegova najveća ljubav bila Meri Ostin, Merkjuri je javno priznao da je voleo muškarce. Njih dvoje su ostali bliski prijatelji i nakon raskida, a Merkjuri je kasnije započeo vezu sa frizerom Džimom Hatonom.
 

Krajem osamdesetih godina, Merkjuri je saznao da boluje od side, ali je dugo odbijao da prihvati dijagnozu. Nakon povlačenja sa scene, umro je u 45. godini od upale pluća kao posledice side. Njegov grob je tajna, a njegov testament i danas izaziva interesovanje javnosti.

Fredi Merkjuri ostaje upamćen kao jedan od najkarizmatičnijih muzičara i vokala svih vremena, čiji je život obeležio ne samo muzičku scenu, već i pitanja identiteta, ljubavi i prihvatanja.

Tačno pre četiri godine u bioskope širom sveta je stigao film Boemska rapsodija koji slavi grupu Queen i kult Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti, a tim povodom su ovi sjajni momci iz Queen real tribute benda  i nastupili u Kombank Dvorani.

Interesantno je da je veliki gost koga očekujemo, tokom snimanja filma Boemska rapsodija učestvovao u detaljnim konsultacijama sa celokupnom ekipom, kako bi Fredijev karakter i temperament bili predstavljeni što verodostojnije, kao i u rekonstrukciji Fredijevog doma Garden Lodge, do najisitnijih detalja.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading