IMAO JE TEŠKO DETINJSTVO I TURBULENTAN LJUBAVNI ŽIVOT: Ovo je bogata biografija čuvenog Alena Delona!

Autor:

Zabava

18.08.2024

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac je preminuo u 88. godini!

IMAO JE TEŠKO DETINJSTVO I TURBULENTAN LJUBAVNI ŽIVOT: Ovo je bogata biografija čuvenog Alena Delona!

Foto: Youtube printscreen

Francuski glumac Alen Delon preminuo je u 89. godini života, javlja AFP. Delon je bio jedan od najvećih filmskih ikona 20. veka, a francuska i svetska kinematografija izgubile su svoju veliku zvezdu.

Alen Delon je rođen 8. novembra 1935. godine u mestu So, Francuska. Odrastao je u problematičnom domaćinstvu, a rano je napustio školu i služio vojni rok u Indokini. Nakon povratka u Francusku, započeo je glumačku karijeru sredinom 1950-ih. Brzo je stekao status zvezde zahvaljujući svojoj harizmi, fizičkom izgledu i talentu.

Delon je najpoznatiji po ulogama u filmovima kao što su "Roko i njegova braća" (1960), "Gepard" (1963), "Samuraj" (1967) i "Bazen" (1969). Njegova saradnja sa režiserima kao što su Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville i Michelangelo Antonioni učvrstila je njegovu poziciju jednog od najznačajnijih glumaca evropske kinematografije.

Pored glume, Delon je bio i producent i režiser. Njegova karijera je često bila obeležena kontroverzama, ali je uspeo da zadrži status ikone. Poznat je i po svom turbulentnom privatnom životu, uključujući brojne ljubavne afere i skandale.

Delon se povukao iz glume početkom 21. veka, ali i dalje ostaje jedno od najprepoznatljivijih lica u svetu filma. Njegov doprinos umetnosti, zajedno s njegovim neospornim talentom, čini ga jednom od najznačajnijih ličnosti francuske i svetske kinematografije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading