ŠOK! UMRO POZNATI DI-DŽEJ! Fanovi širom sveta opraštaju se od "kuma brejkbita"!

Autor:

Zabava

01.08.2024

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanični uzrok smrti DJ Rendala još nije potvrđen.

ŠOK! UMRO POZNATI DI-DŽEJ! Fanovi širom sveta opraštaju se od "kuma brejkbita"!

Foto: Pixabay

Sveća

Poznati svetski di-džej Rendal Meknejl, poznatiji kao DJ Rendal, koji je proglašen "kumom brejkbita", preminuo je u 54. godini, piše The Sun.

Tragičnu vest potvrdio je jedan od njegovih predstavnika, a zvanični uzrok smrti još nije potvrđen.

Fanovi DJ Rendala šokirani su strašnom vešću koja je obišla svet. Oni odaju poštu ovom di-džeju i opraštaju se na društvenim mrežama.

"Počivaj u miru prijatelju, živećeš u našim srcima i našoj muzici", jedan je od statusa na društvenoj mreži X.

Kao mladić, Rendal je bio opsednut vinilom i di-džejingom. Vrlo rano se "zarazio" elektronskom muzikom i prvi put je iskusio "acid house" (žanr koji su razvili di-džejevi iz Čikaga) tokom karnevala u Noting Hilu 1987. godine, pre nego što je uspostavio svoj poseban stil brejkbit hardkora.

Bio je čest na piratskim radio stanicama kao što su Rave FM i Rinse FM pre nego što se pridružio Centrforsu 1989. godine.

Rendal i Kul Hend Flek su osnovali Mac2 Recordings 1996. godine, motivisani zatvaranjem istaknute trgovačke radnje De-Underground Records.

Rendal je takođe često radio u The Blue Note Clubu, sa muzičarima kao što su Goldi i DJ Storm.

Svetski poznati di-džejevi u oblasti drum & bass bili su inspirisani njegovom muzikom. Proslavio se pesmama "Flava's", "Back at It", "Hold Fast", "One Away" i drugim. Bio je jedan od prvih di-džejeva koji je puštao džangl muziku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading