DA LI JE ŠILJA PAS ILI KRAVA? Glumac koji je pozajmljivao glas crtanom junaku rešio MISTERIJU!

Autor:

Zabava

25.07.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Daču je jasno da je patak, ali nikada nije bilo potvrde šta je Šilja zapravo!

DA LI JE ŠILJA PAS ILI KRAVA? Glumac koji je pozajmljivao glas crtanom junaku rešio MISTERIJU!

Foto: Wallpaper flare

Za Mikija Mausa samo ime kaže - reč je o mišu, baš kao što bez ikakve sumnje za Daču možemo da kažemo da je patak. Ali, šta je zapravo Šilja? Da li je najbolji Mikijev drug pas ili možda krava, kako neki misle?

Tačku na nagađanja koja je vrsta životinje nezaboravni Šilja stavio je glumac koji je pozajmljivao glas ovom crtanom junaku. Prema njegovom glasovnom glumcu Billu Farmeru, svi smo pogrešili jer voljeni crtani lik ipak nije pas, prenosi Unilad.

Nespretni crtani lik možda ima sličnosti sa psom, a u stvari su ga Diznijevi umetnici prvobitno nazvali Dippi Davg kada se prvi put pojavio u epizodi pod nazivom Mickey’s Revue, koja je objavljena 1932.

Dippi Davg je imao ukupno šest nastupa, ali je do svog sedmog 1934. dobio novo ime ‘Goofy’ ili Šilja i postao je redovan u emisiji.

Ali osim što se on prvobitno zvao Dippi Davg, niko nikada nije istakao kakva je on životinja. Ako ga uporedite sa Mikijevim psom Plutonom, nema baš sličnosti s njim.

Šilja hoda na dve noge i može da priča, dok Pluton samo laje i kreće se na sve četiri noge. Glumac Bil Farmer, koji je davao glas Šilji, otkako je preuzeo ulogu daleke 1987. godine upustio se u debatu o tome koja je životinja njegov lik.

- On nije pas - rekao je Bil, pa objasnio:

- Pluton je pas, ali izgleda da je Šilja u porodici pasa na isti način na koji vuk nije pas, ali i oni su u porodici pasa. Mislim da je Canis Goofus tehnički latinski izraz za ono što je Šilja (Goofi). On je samo Goofi.

Korisnici Tvitera su takođe raspravljali godinama unazad - sa li je Šilja pas ili krava, a sve zbog činjenice da u kultnoj TV emisiji, Šilja ima romantično interesovanje za Clarabelle Cow.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading