OVO JE SVIMA PROMAKLO! Jedan detalj iz "Boljeg života" i "Maratonaca" decenijama NIKO NIJE PRIMETIO!

Autor:

Zabava

23.07.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo prikazivanje serije "Bolji život" bilo je 1987. godine, a film "Maratonci trče počasni krug" pet godina ranije, tačnije 1982. godine.

OVO JE SVIMA PROMAKLO! Jedan detalj iz "Boljeg života" i "Maratonaca" decenijama NIKO NIJE PRIMETIO!

Foto: Foto printskrin/youtube.com/Centar Film

Nakon mnogobrojnih repriza serije "Bolji život" i filma "Maratonci trče počasni krug" i dalje postoje detalji koji su uspeli da promaknu i najvernijim obožavaocima ovih kultnih naslova. Prvo prikazivanje "Boljeg života" bilo je 1987. godine, a "Maratoanca" pet godina ranije, tačnije 1982. godine. 

Ono što je svima promaklo jeste stolnjak koji se prvo koristio u "Maratoncima", a kasnije i u "Boljem životu" u porodičnom domu Gige Moravca.

Republika

Foto: Foto printskrin/youtube.com/RTS

 

Nakon 42 godine prvi put je uočena ova identična stvar u dva različita projekta koja su radili različiti reditelji.

Serija "Bolji život" odavno je stekla kultni status, a ono što mnogi ne znaju je da je mogla da ima sasvim drugačiju glumačku postavu. Između ostalog, uloge u seriji odbili su Vera Čukić, Dara Džokić, Žarko Laušević, Ena Begović i Lepa Brena.

Siniša Pavić, scenarista ove serije, otkrio je nedavno da je uloga Emilije Popadić bila namenjena Veri Čukić.

Republika

Foto: Foto printskrin/youtube.com/Centar Film

 

Zaboravio sam zašto je ona odustala, a onda je neko predložio Cecu Bojković i svi smo to prihvatili s oduševljenjem. S druge strane, oko uloge Dragiše Popadića Gige nije bilo dileme, odmah smo znali da će njega igrati Marko Nikolić - rekao je scenarista Sinića Pavić za "Informer".

Inače, malo ko zna da je lik Đenke, koji je u "Maratoncima" tumačio Bora Todorović, rađen po stvarnoj osobi. Naime, snimatelj Kosta Novaković je bio i stručnjak za erotske filmove, te su njegov studio posećivale devojke iz bogatih porodica koje bi želele da postanu popularne, a on ih je fotografisao gole. Takođe, za Đenku je vezana i aluzija o krematorijimu. Tačnije u sceni gde Laki krematorijume opisuje kao budućnost, Đenka komentariše da ih je viđao na svom putovanju u Nemačkoj, verovatno misleći na prve nacističke logore i spaljivanje ljudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading