EJMI VAJNHAUS POSLEDNJI KONCERT ODRŽALA U BEOGRADU: Teturala se na bini, zaplitala jezikom, pa tragično preminula! (VIDEO)

Autor:

Zabava

23.07.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika na Kalemegdanu razočarano je gledala u pevačicu koja je padala na sceni i nije bila u stanju da peva. Zbog toga su je svi izviždali.

EJMI VAJNHAUS POSLEDNJI KONCERT ODRŽALA U BEOGRADU: Teturala se na bini, zaplitala jezikom, pa tragično preminula! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Ejmi Vajnhaus

Čuvena britanska pevačica Ejmi Vajnhaus održala je poslednji solistički koncet u životu i karijeri u Beogradu 18. juna 2011. godine, a samo pet dana kasnije pronađeno je njeno beživotno telo u Londonu. Pevačica je nakon izuzetno neuspešnog nastupa na Kalemegdanu na kojem se pojavila u lošem stanju, vidno pod dejstvom alkohola i droge, tragično preminula u svom domu i iza sebe ostavila uplakane fanove širom sveta.

Više od 20.000 ljudi iz celog sveta došlo je tog dana na Kalemegdan da čuje englesku soul i džez divu Ejmi Vajnhaus, a sve što su mogli da osete je razočaranje zbog onoga što se dešavalo na bini. Pevačica se teturala, padala i zaplitala jezikom zbog čega je publika izviždala. Ejmi Vajnahus je na binu izašla bosa, u crno-žutoj haljinici i bezuspešno pokušavala da otpeva hit “Just friends”. Koncert je neuspešno završen, a nakon toga Ejmi se vratila u London i zatvorila u svoju sobu. Ostatak njene evropske turneje bio je otkazan.

 

 

Pre nego je radnik obezbeđenja Endru Moris pronašao sa flašom votke u krevetu, nastupila je u Kemdenu, u Londonu, 20. jula 2011. godine, kao gost iznenađenja.

Tog jutra oko 10 sati njen Endru ušao je u sobu i pronašao je u krevetu. Mislio je da spava pa je izašao iz sobe. Prošlo je nekoliko sati, a od nje nije bilo ni glasa. Ponovo je ušao u sobu i tada je shvatio da ne diše.

Lekari su mogli samo da konstatuju njenu smrt, a u sobi su pronađene tri prazne flaše votke. Obdukcija je pokazala da je u krvi imala pet puta veću količinu alkohola od zakonski dozvoljene.

Republika

Foto: youtube.com/Amy Whinehouse

 

Prvi album "Frank" izdala je 2003. godine i bio je nominovan za "Merkjuri" nagradu. Tri godine kasnije izdala je  album "Back to Black", koji je osvojio pet Gremi nagrada, zbog čega je Ejmi postala prva Britanka sa tolikim brojem priznanja.

Sa samo deset godina je osnovala svoju muzičku grupu, a sa trinaest godina je izbačena iz škole zbog lošeg vladanja i pirsinga.

Ejmini roditelji osnovali su Fondaciju „Ejmi Vajnhaus", kjojoj su donirali sav novac od knjiga koje su napisali o njoj. Novac je namenjen ljudima koji su zavisnici od alkohola i droge. Album "Back to Black", posthumno je postao britanski najprodavaniji album 21. veka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading