OVO JE OMILJENI FILM MERIL STRIP! Glumica izborom sve IZNENADILA!

Autor:

Zabava

08.07.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holivudska diva je prvu filmsku ulogu dobila 1977. godine u drami "Džulija" Freda Zinemana.

OVO JE OMILJENI FILM MERIL STRIP! Glumica izborom sve IZNENADILA!

Foto: Profimedia

Slavna glumica Meril Strip nedavno je otkrila svoj omiljeni film svih vremena i izborom iznenadila mnoge.

Ona na prvom mestu izdvaja „Pasje popodne“ (Dog Day Afternoon) sa Al Paćinom. U toj kriminalističkoj drami Sidneja Lumeta, Paćino je igrao Sonija Vorcika koji sa svojim partnerom Salvatoreom Naturileom drži taoce u banci u Bruklinu.

Film je zasnovan na stvarnim događajima iz pljačke banke 1972. godine, nominovan je za brojne prestižne nagrade i osvojio je Oskara. Smatra se jednim od najboljih filmova ne samo decenije, već i svih vremena.

Meril Strip i Al Paćino zajedno su glumili 2003. godine u mini seriji" Anđeli u Americi", prenosi Index.

Ovim izborom glumica, koja je ostvarila izuzetno uspešnu karijeru u Holivudu i postala jedna od najpopularnijih na svetu, mnoge je iznenadila. 

 

 

Glumila je u brojnim filmovima kao što su "Mostovi okruga Medison", "Male žene" i "Kramer protiv Kramera", dok je za samo pet minuta pojavljivanja u filmu "Mama Mia! Here We Go Again" iz 2018. zaradila tri miliona dolara. Čak 21 put je nominovana za Oskara, a 34 puta za nagradu Zlatni globus. 

Među njenim najpopularnijim filmova su i "Đavo nosi pradu", "Moja Afrika", "Zaljubljivanje" i "Divlja reka".

Inače, Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu objavilo je da će Meril Strip osvojiti to prestižno priznanje zbog, kako su naveli, "izuzetnog doprinosa svetu zabave".

Republika

Foto: Profimedia

 

Nagrada "Sesil B. Demil" dodeljuje se za izuzetan doprinos filmskoj industriji, a uručuje se na svečanosti dodele "Zlatnog globusa".

Uloga Meril Strip u biografskoj komediji "Florens Foster Dženkins" najverovatnije će joj doneti nominaciju za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu.

Ceremonija dodele "Zlatnih globusa" održava se 8. januara, a nominacije će biti objavljene 12. decembra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading