PREMINUO TVORAC REVOLUCIONARNIH SERIJA: Skrhana porodica zatražila PRIVATNOST!

Autor:

Zabava

06.12.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni američki pisac, producent i aktivista preminuo je u 101. godini!

PREMINUO TVORAC REVOLUCIONARNIH SERIJA: Skrhana porodica zatražila PRIVATNOST!

Foto: YOUTUBE/ WGN NEWS/ PRINTSCREEN

Nagrađivani televizijski pisac, filmski producent i aktivista Norman Lir preminuo je u 101. godini. Norman je preminuo u utorak, 5. decembra prirodnom smrću. Kako navode predstavnici holivudske ikone, preminuo je u svom domu, a njegova porodica zatražila je privatnost.

Norman je rodom iz Nju Hejvena u Konektikatu i najpoznatiji je postvaranju čuvene serije "All in the Family". Ova humoristična serija poznata je po svojim revolucionarnim idejama i "kačila" je društvena i politička pitanja, koja su mnogi u to vreme smatrali kontroverznim. 

Lir je služio vojsku tokom Drugog svetskog rata i to pre nego što je započeo uspešnu karijeru u zabavi. 1942. godine pridružio se vazduhoplovnim snagama vojske Sjedinjenih Američkih Država, a otpušten je 1945. godine i postao je publicista. Zbog karijere se preselio u Kaliforniju, gde je prešla i njegova porodica.

Lir je prešao u produkciju, a u Kuću slavnih televizijske akademije je primljen 1984. godine. Nastavio je da stvara više kultnih TV serija. Njegove serije uspostavile su društveno-realistički žanr, istraživale su njegove demokratske vrednosti, a uključuju "All in the Family", "Mary Hartman" i "The Jeffersons"

Bio je poznat po svom političkom aktivizmu i finansiranju liberalnih i progresivnih političara i ciljeva. 1980. godine osnovao je organizaciju "Narod za američki put", kako bi kontrirao hrišćanskoj desnici u polici. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading