PREMINULA ČUVENA GLUMICA: Proživela strašan GUBITAK, imala preko 300 uloga!

Autor:

Zabava

14.11.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda serije "Coronation Street" preminula je u 89. godini u svom domu u Tvikenhemu.

PREMINULA ČUVENA GLUMICA: Proživela strašan GUBITAK, imala preko 300 uloga!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/LMUK

Zvezda serije "Coronation Street", Džoan Sevidž, koja je igrala plesačicu Seleste Pikersgil, preminula je u 89. godini u svom domu u Tvikenhemu, na jugozapadu Londona. Njena porodica je saopštila da je glumica umrla mirno u Brinsvort Hausu, a njena karijera je trajala čak 6 decenija.

Rođena je u januaru 1934. godine, Džoan je od malih nogu bila izložena svetu zabave i umetnosti. Pratila je svog oca, komičara Normana, po lokalnim klubovima širom severne Engleske, a sa samo 12 godina se pridružila Blekpul dečijem baletu i Blekpulskom tornju. Ova talentovana žena je imala raznovrsne talente, pa je tako jahala slonove, klizala na rolerima i izvodila pesme na brojnim nastupima.

Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/LMUK

 

Džoan je svojim talentom i šarmom osvojila publiku, a njeni nastupi su bili sve popularniji. Ubrzo se pridružila Variety Fanfare gospodina Ronija Tejlora na BBC radiju, a zatim je otišla na turneju kao glavna dama u zabavnoj emisiji Džordža i Alfreda Bleka pod nazivom Music and Madness. Tokom turneje, upoznala je svog budućeg supruga Kena Morisa, za koga se udala 1955. godine u Blekpulu.


Par je zajedno nastupao u brojnim TV reklamama i emisijama, uključujući i popularne emisije The Jack Jackson Show i The Black and White Minstrel Show. Imali su i ćerku Keli, koja je rođena u martu 1960. godine. Nažalost, Ken je preminuo 1969. godine nakon borbe sa tumorom na mozgu.
Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/LMUK

 

Međutim, Džoan se nije predavala. Nastavila je da se dokazuje kao jedna od najpopularnijih zabavljačica u Velikoj Britaniji, nastupajući u raznim letnjim predstavama i koncertima, kao i na brodovima za krstarenje. U novembru 1972. godine, Džoan se udala za svog drugog supruga Brajana, sa kojim je imala ćerku Keli i unuke Marka i Sajmona.


Ukupno je ostvarila više od 350 TV nastupa i nagrađena je Slobodom Londonskog Sitija 2008. godine, što samo potvrđuje njenu popularnost i uspeh u svetu zabave. Džoan Sevidž će ostati zapamćena kao talentovana i šarmantna glumica koja je sa svojim nastupima osvojila srca publike širom Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading