STIVEN TAJLER OPTUŽEN DA JE ZLOSTRAVLJAO DEVOJKU OD 16 GODINA: Skandal drma Holivud, od dokaza će vam pozliti!

Autor:

Zabava

30.12.2022

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiven Tajler je optužen za seksualni napad na 16-godišnju devojčicu 1970-ih: Tužba tvrdi da je 'žrtva mlada mlada' u memoarima pevačice Aerosmith nakon što je ubedio njenu majku da mu dodeli starateljstvo

STIVEN TAJLER OPTUŽEN DA JE ZLOSTRAVLJAO DEVOJKU OD 16 GODINA: Skandal drma Holivud, od dokaza će vam pozliti!

Foto: Tanjug/AP

Pevača kultne grupe "Aerosmit", Stivena Tajlera, optužila je nepoznata žena za se*sualni napad, se*sualno zlostavljanje i namerno nanošenje emocionalnog stresa dok je ona bila maloletna.

Naime, ona tvrdi da je imala nedozvoljenu vezu sa Stivenom Tajlerom sedamdesetih kada je bila maloletna.

Tužba je podneta nakon kalifornijskog zakona koji je privremeno ukinuo zastarelost optužbi za se*sualno zlostavljanje u detinjstvu, piše "Rollingstone".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stiven Tajler

 

U tužbi podnetoj u Los Anđelesu i koju je dobio Rolling Stone , tužiteljka Džulija Holkomb navodi da je Tajler ubedio Holkombovu majku da mu dodeli starateljstvo nad njom kada je imala 16 godina, što joj je posledično omogućilo da živi sa njim i da stupi u se*sualnu vezu.

Ona tvrdi da su bili zajedno od 1973. do otprilike tri godine kasnije. U samoj tužbi se ne navodi ime Tajlera, a optuženi se imenuju kao optuženi Doe 1 i Does 2 do 50. Ali Holkomb — koga je Roling Stoun pomenuo u profilu benda iz 1976.u vezi sa Tajlerovim romantičnim životom — bila je javna o svom iskustvu sa Tajlerom u prošlosti, a tužba se direktno citira iz Tajlerovih sopstvenih memoara.

U svojoj knjizi, ne navodeći ime, Tajler na sličan način kaže da je „skoro uzeo mladu tinejdžerku“ i da su se „njeni roditelji zaljubili u mene, potpisali papir da imam starateljstvo, kako ne bih bio uhapšen ako bih izveo je iz države. Poveo sam je sa sobom na turneju.”

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stiven Tajler

 

U tužbi, Holcomb navodi da je „bila nemoćna da se odupre“ Tajlerovoj „moći, slavi i značajnim finansijskim sposobnostima, i da je Tajler „prinudio i ubedio tužiteljicu da poveruje da je ovo 'romantična ljubavna afera'“. Holcomb navodi da je upoznala Tajlera (koji bi imao 25 godina u vreme njihovog sastanka) neposredno posle svog 16. rođendana kada je Aerosmith svirao koncert u Portlandu, Oregon, 1973.

Tajler je, prema tužbi, odveo nju nazad u svoj hotelsku sobu, gde su razgovarali o njenim godinama. Nakon što je navodno pitao zašto je sama bila napolju, Tajler i Holkomb su pričali o njenim nevoljama kod kuće. Zatim je „nad njom izvršio različite radnje kriminalnog se*sualnog ponašanja pre nego što ju je sledećeg jutra taksijem poslao kući“, navodi se u tužbi.

Tajler je takođe navodno kupo Holkombu avionsku kartu za njegov sledeći "Aerosmit" šou u Sijetlu pošto je bila maloletna i nije mogla legalno da putuje sa njim preko državnih granica, kaže se u tužbi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stiven Tajler koncert

 

Posle emisije u Sijetlu, Tajler je navodno izvršio više se*sualnih radnji na njoj, a Holkomb je sledećeg jutra odletela nazad u Portland.

Do 1974. godine, kako se navodi u tužbi, Tajler je ubedio Holkombovu majku da mu dozvoli da postane njen staratelj, što bi mu omogućilo da lakše putuje sa njom bez krivičnog gonjenja - vremenska linija koja odgovara Tajlerovim sopstvenim komentarima iz njegovih memoara iz 2011.

Tajler je navodno rekao Holkombovoj majci da će pružiti bolju podršku nego što je ona dobijala kod kuće, obećavajući da će je upisati u školu i pružiti joj medicinsku negu. Tajler „nije smisleno ispunio ova obećanja i umesto toga je nastavio da putuje, napada i obezbeđuje alkohol i drogu tužiocu“, tvrdi se u tužbi.

Holkomb dalje navodi da je bila trudna sa Tajlerovim sinom 1975. kada je imala 17 godina, ali je abortirala nakon što je Tajler insistirao da prekine trudnoću nakon požara u stanu. U argumentaciji je naveo udisanje dima i nedostatak kiseonika za bebu. Iako tužba tvrdi da joj je medicinski stručnjak rekao da nerođena beba nije povređena u požaru.

Republika

Foto: youtube printscreen

Stiven Tajler optužen

 

Prema tužbi, Holkomb je oklevala da li da završi sa abortusom, ali je Tajler zapretio da će prestati da je podržava ako ne nastavi sa procedurom. Nakon abortusa, navodno je napustila Tajlera i vratila se u Portland da promeni svoj život. Postala je pobožna katolkinja, upoznala je svog muža i zakopala svoja prethodna iskustva sa Tajlerom sve dok on nije pisao o njima u svojoj knjizi.

Holkomb u tužbi kaže da je njen život dodatno poremećen objavljivanjem Tajlerovih memoara, u kojima se, bez Holkombove saglasnosti, pominje njegovo vreme sa maloletnom devojčicom i podvrgava je „nehotičnoj sramoti“ dok je navodno zlostavljanje uokvirilo kao „romantično".

Tajler je takođe govorio o vezi sa maloletnom devojkom u svojim memoarima, ali Tajler devojku naziva Dajanom i kaže da je imala 14 godina u vreme kada su se upoznali. U svojim memoarima, međutim, kaže da je imala 16 godina i piše o požaru, ali ne i o abortusu. U odelu, Holkomb kaže da se pominje u memoarskim priznanjima što je dodatno uklonilo njenu anonimnost.

- Imala je šesnaest godina, znala je da bude gadna, i nije bilo ni dlake na tome - napisao je Tajler u svojim memoarima pre nego što je rekao da je postao staratelj devojke kako bi izbegao da bude uhapšen ako je odvede iz države pre nego što je detaljno opisao njihove se*sualne poduhvate.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stiven Tajler optužen

 

- S obzirom da imam dvadeset šest godina i da je jedva dovoljno stara da vozi i je pakleno seksi, jednostavno sam se ludo zaljubio u nju. Bila je slatki mršavi mali dečak obučen u Little Bo Peep. Ona je bila moja srčana želja, moj partner u zločinima iz strasti - piše u memoarima.

Nije prvi put da je Holcomb podelila ove detalje o svom navodnom iskustvu sa Tajlerom. Pre žalbe, ona je detaljno iznela mnoge od istih navoda 2011. za krajnje desničarsku veb stranicu protiv abortusa "Lifesitenevs", a učestvovala je u programima poput emisije Takera Karlsona.

Holkomb je takođe govorila o iskustvu u dokumentarnom filmu "Look Avai" iz 2021, koji se fokusirao na se*sualno zlostavljanje u rok muzičkoj kulturi.

- Izgubio sam se u rokenrol kulturi. U Stivenovom svetu to je bio se*s, droga i rokenrol, ali nije delovao ništa manje haotično od sveta koji sam ostavio za sobom. Nisam to još znao, ali jedva bih uspeo da se izvučem živ“, napisao je Holkomb 2011. „Nisam mogao da verujem da je čak tražio od mene da napravim abortus u ovoj fazi. Proveo je više od sat vremena pritiskajući me da odem i napravim abortus. Rekao je da sam premlada da imam bebu i da će imati oštećenje mozga jer sam bila u vatri i uzimala drogu - rekla je ona tada.

Holkombova tužba dolazi u poslednjim danima kalifornijskog Zakona o deci žrtvama, zakona iz 2019. koji je ukinuo zastarelost i dao trogodišnji period recenzije za preživele se*sualno zlostavljanje u detinjstvu da iznesu svoje navode.

Rok za podnošenje tužbe je 31. decembar 2022. godine. Tajlerov predstavnik nije odmah odgovorio na zahtev Rolling Stonea za komentar.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading