Da li i vi jaja razbijate tako što ih udarite o činiju? To je VELIKA GREŠKA, a evo i zašto!
Kada pripremate nešto sa jajima, sigurno ga i vi razbijete o ivicu posude koju ste namenili za mućenje - i tu grešite!
Naime, kulinarski stručnjaci kažu da se ovim načinom razbijanja jaja izlažete rizuku da u sebe unesete i ljuske jajeta. Jer, garantovano će se dogoditi da se u posudi nađu mikroskopski ostaci ljuske koji će završiti u vašem organizmu.
Umesto toga, kažu stručnjaci, jaja obavezno treba razbijati o ravnu površinu, recimo o sto, jer tako neće biti pritiska na ljusku da se uvije ka unutra, što se dešava kada jaje razbijate o činiju, pa je rizik da delići ljuske završe u jelu gotovo nikakav.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (1)
Suma
26.07.2020 17:00
A sta je problem lisici da omandza celo leglo jaja..I ona razbija o bagrem ili o ravan kamen.. Debilizam jedan od preporuke. Postali smo maze i kao neki pedercici,sve nam smeta i preti nasem krhkom telu..Bljak..