FILM O TRAGEDIJI U RIBNIKARU U TRCI ZA NAGRADU "PRI EVROPE"! "Bol" u zvaničnoj selekciji festivala u Berlinu!

Autor:

Zabava

27.08.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kategoriji dokumentarnog filma konkurisala su 224 ostvarenja svih evropskih televizija.

FILM O TRAGEDIJI U RIBNIKARU U TRCI ZA NAGRADU "PRI EVROPE"! "Bol" u zvaničnoj selekciji festivala u Berlinu!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Film "Bol" o tragediji u Ribnikaru u zvaničnoj je selekciji festivala "Pri Evropa" u Berlinu! Ostvarenje koje osvetljava najkrvaviji zločin u novijoj istoriji naše zemlje, kada je maloletni Kosta Kecmanović ubio devetoro đaka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i čuvara, a ranio još petoro.

RTS-ov film "Bol" ušao je u zvaničnu selekciju za najbolji dokumentarni film i nagradu "Pri Evropa" na televizijskom festivalu u Berlinu. U kategoriji dokumentarnog filma konkurisala su 224 ostvarenja svih evropskih televizija.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen

 

Film autora Gordane Jakovljević i Veljka Medića i reditelja Saše Gabrića emitovan je  na Javnom servisu 3. maja 2024. na godišnjicu masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Trinaestogodišnji učenik Kosta Kecmanović, za koga se može reći da je među najmlađim masovnim ubicama na svetu, ali sa najvećim brojem žrtava, izvršio je stravičan zločin i na svirep način oduzeo živote svojih drugova i čuvara škole.

Republika

Foto: Nemana Pancic

 

Dokumentarni film "Bol" govori o ubijenoj deci, njihovim snovima, poslednjem danu, odgovornosti, reakciji društva na zločin, memorijalnom centru, da li se nešto promenilo od tog 3. maja ili smo još u tom danu.

Pored autora filma Gordane Jakovljević i Veljka Medića, film potpisuje i reditelj Saša Gabrić, direktor fotografije je Nikola Đurović, a montažer Marko Dragojević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading