GLUMAC PRED SMRT OTKRIO VELIKU TAJNU "SREĆNIH LJUDI"! Ovako su nastale čuvene replike "MMM... BEBO!" i "GOSPOĐICE, GOSPOĐO"!

Autor:

Zabava

10.08.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan 1935. rođen je Zoran Rankić, koji se proslavio ulogom Popare u kultnoj domaćoj seriji. Svom junaku udahnuo je život i dao mu poseban šarm.

GLUMAC PRED SMRT OTKRIO VELIKU TAJNU "SREĆNIH LJUDI"! Ovako su nastale čuvene replike "MMM... BEBO!" i "GOSPOĐICE, GOSPOĐO"!

Foto: printscreen

Čuveni glumac Zoran Rankić ostvario je mnoge uloge na daskama koje život znače, u filmovima i serijama, a njegova lična karta postala je ona iz "Srećnih ljudi". Lik Žarka Popare doneo mu je popularnost, volele su ga sve generacije, a glumac je u jednom intervjuu pred smrt priznao da je upravo on zaslužan za to što su se Poparine reči odomaćile u narodu - on ih je smislio. Replike "Mmmm... bebo" i "Gospođice, gospođo" obeležile su "Srećne ljude".

Foto: Printsrkin: RTS

 

Da se ne pravim važan i da se ne zameram scenaristima, ali nekoliko rečenica koje se citiraju ja sam improvizovao. Recimo to "gospođice, gospođo". Tekst je prvobitno glasio: "Izvinite, ne znam da li ste gospođica ili gospođa". Evo jedne anegdote oko toga. Posle serije sam letovao u Herceg Novom. Idem čamcem, ulazim u luku. Tamo se odigrava vaterpolo utakmica, a ja treba da prođem. Ulazim na Škver, između tribina, i čujem kako svi viču: "Mmmmmm." Onako postiđen, jedva sam čekao da prođem gužvu. Nisam ni vezao čamac, odmah sam otišao u kafanu - rekao je Rankić u jednom od poslednjih intervjua.

Poparu su volela i deca i odrasli, a Rankić je ovako pričao o svom junaku:

Republika

Foto: youtube.com/RTS

 

Bio mi je i ostao vrlo simpatičan. Da li je to takva devijacija i u meni i u narodu da su nam lopovi i prevaranti najmiliji... U njemu sam video jednog Don Kihota, pa sam se na kraju pitao: "Što on ide u zatvor pored toliko `poštenih` ljudi u seriji?" Tamo nema poštenog čoveka, osim Rade Savićević. Prvo - Ozren Soldatović, kog je sjajno odigrao Dušan Golumbovski, pa Đuza kao Tintoreto - rekao je Rankić.

Slavni Zoran Rankić preminuo je 9. decembra 2019. u Domu za stara lica u Beogradu nakon duge i teške bolesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading