OSETITE SNAGU "TORNADA"! Nastavak blokbastera nominovanog za Oskara stiže na veliko platno, REPUBLIKA VAS VODI U BIOSKOP!

Autor:

Zabava

11.07.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od producenata uspešnih franšiza filmova - Iz doba Jure, Borna i Indijane Džonsa, dolazi novo poglavlje blokbastera iz 1996. godine - Tornado 2 (Twisters).

OSETITE SNAGU "TORNADA"! Nastavak blokbastera nominovanog za Oskara stiže na veliko platno, REPUBLIKA VAS VODI U BIOSKOP!

Foto: Foto Blitz Film Srbija/promo

Film "Tornado 2"

Portal Republika vodi verne čitaoce na pretpremijeru uzbudljive akcije "Tornado" u Srbiji! Osetite snagu tornada 16. jula na jedinom IMAX platnu u Srbiji, u Cineplexx biskopu u TC Galerija u 20.30 časova. Delimo 2x2 karte, a na vama je samo da pošaljete mejl s ličnim podacima i brojem telefona na adresu poklanjamo@republika.rs.

U ovoj napetoj avanturi o prirodnoj katastrofi, reditelja Li Ajzak Čunga igraju za Zlatni globus nominovana Dejzi Edgar-Džons i Glen Pauel, koji predvode novu generaciju lovaca na oluje. Edgar-Džons igra Kejt Kuper, bivšeg lovca na oluje koju je proganjao razorni susret sa tornadom tokom studija, a sada proučava oluje sa sigurnog ekrana u Njujorku. Njen prijatelj Havi (Entoni Ramos) je namami na otvoreno da testira revolucionarni novi sistem za praćenje.

Tamo im se putevi ukrštaju sa Tajlerom Ovensom (Pauel), šarmantnom i bezobzirnom superzvezdom društvenih mreža koji uživa da objavljuje avanture u lovu na oluje sa svojom raskalašnom ekipom, što opasnije, to bolje. Kako se sezona oluja intenzivira, oslobađaju se nikada ranije viđeni, zastrašujući fenomeni, a Kejt, Tajler i njihovi takmičarski timovi se nalaze u životnoj borbi na putevima višestrukih olujnih sistema koji se spajaju iznad centralne Oklahome.

 

 

Uloge: Glen Pauel, Dejzi Edgar Džons, Brendon Perea, Entoni Ramos

Film "Tornado 2" biće pretpremijerno prikazan 16. jula na jedinom  IMAX platnu u Srbiji, u Cineplexx biskopu u TC Galerija. Film će takođe biti pretpremijerno prikazivan od 16. jula u svim većim bioskopima u zemlji. Redovno prikazivanje u bioskopima širom  Srbije, u distribuciji Blitz filma, počinje 18. jula, jedan dan pre SAD, gde je premijera zakazana za 19.07.

"Tornado 2" je dugo očekivani nastavak filma Tornado iz 1996. godine, nominovanog za Oskara, režiranog od strane Jana de Bonta, sa Helen Hant i Bilom Pakstonom u glavnim ulogama.  

Grupu lovaca na oluje koji se suočavaju sa smrtonosnim naletom oluja u Oklahomi predvodi lik Glena Pauela, Tajler Ouvens. Uprkos njihovoj nekonvencionalnoj prirodi i timu punom otpadnika, Pauel ističe da je grupa tu da „pomaže ljudima kada katastrofa udari". Njihove radikalne tehnike lova na oluje se sukobljavaju sa Kejtinim tradicionalnim pristupom. Ipak, oni ostavljaju svoje razlike po strani dok se bore sa naletom tornada koji zahvataju Oklahomu.

Foto: Foto Blitz Film Srbija/promo

 

Glen Pauelovo stvarno iskustvo sa tornadom pomoglo mu je da oblikuje ulogu Tajlera u Twisters- u. „Imao sam iskustvo sa tornadom u Džarelu u Teksasu. Bio je to F5 - jedan od većih tornada. Bežao sam od njega sa tetkom Tafi u kolima punim rođaka. Srećom nije se približio dovoljno da nam nanese štetu, ali sećam se straha od toga da smo na putu i da prolazi tornado."  - rekao je Pauel.

Reditelj Li Ajzak Čung je takođe imao iskustva sa tornadima odrastajući u Oklahomi, u Arkanzasu, a istakao je da su tokom školskih dana bili pripremani za krizne situacije u slučaju tornada. 

- Imam osećaj da gubimo razumevanje o tome koliko je važno da održimo vezu sa prirodom. Voleo bih da vidim više priča u kojima se naš identitet definiše u odnosu na Zemlju i osećao sam da je ovaj film bio prilika za to, da pokažemo koliko smo zapravo mali u poređenju sa prirodom oko nas, posebno kada se bavimo tornadima, koji su ogromni, siloviti i izuzetno moćni. Oni su jednostavno sile prirode koje nas čine da se osećamo malima i stavljaju nas na naše mesto na mnogo načina - izjavio je reditelj 

Pripremajući se za snimanje, glumačka ekipa je prošla obuku u Nacionalnom centru za meteorologiju na Univerzitetu u Oklahomi gde je od stručnjaka učila osnove o tornadima. Dejzi Edgar Džons dopunila je svoje obrazovanje stalno pretražujući videe o tornadima, čitajući o istoriji Oklahome i savladavajući regionalni akcenat.

- Istraživanje za ovaj film bilo je beskrajno zanimljivo i korisno, dok je snimanje Tornada bilo slično mom iskustvu gledanja prvog filma, najluđa vožnja koju možete zamisliti, samo što je ovaj put bila stvarna i ja sam je živela. Ima jedna sekvenca gde tornado prolazi kroz rodeo i potpuno ga uništava i dok smo pokušavali da izbegnemo sav krš i pronađemo zaklon, koristili su kran da puste prikolicu za konje odozgo. Zatim, bila sam vezana u automobilu koji su okretali u vazduhu, bilo je kao da sam u veš mašini. Pošto u filmu ima mnogo akcije vezane za automobile, mnogo vremena sam provela za volanom. Važno je da istaknem da su sve akcione scene odrađene pre svega bezbedno -  podelila je Dejzi Edgar-Džons.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading