KONJI PODIVLJALI NA SNIMANJU FILMA, GLUMCI POVREĐENI! Voja Brajović otkrio detalje!

Autor:

Zabava

28.06.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko Laušević je u svom romanu opisao dramatičnu situaciju koju je doživeo tokom rada na ostvarenju "Boj na Kosovu", a njegov kolega Voja Brajović izvukao je deblji kraj.

KONJI PODIVLJALI NA SNIMANJU FILMA, GLUMCI POVREĐENI! Voja Brajović otkrio detalje!

Foto: Foto Dragan Kadic

Snimanje filma "Boj na Kosovu" Zdravka Šotre bilo je veoma dinamično i - dramatično, budući da je dolazilo do mnogih nepredviđenih situacija. Čak dvojica glumaca doživela su ozbiljne nezgode prilikom jahanja konja, a ono kroz šta je prošao prilikom rada na ovom filmu glumac Žarko Laušević opisao je u svojoj knjizi "Godina prođe, dan nikad". Međutim, njegov kolega Voja Brajović prošao je kroz pravu dramu i za razliku od Lauša izvukao deblji kraj. Slavni glumac pao je sa konja i uganuo nogu. 

Žurili smo da snimimo film u što kraćem roku, da bi bio spreman za proslavu 600 godina od Kosovskog boja. Zbog toga je čitava filmska ekipa bila pod pritiskom, koji je nama glumcima baš smetao. U jednoj sceni moj junak je jurišao da zapali turski logor i desilo se da je konj koga sam jahao iznenada skrenuo desno. Pao sam i uganuo nogu - ispričao je Voja za Informer i dodao:

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

 

Užasno me je bolela noga. Dali su mi da pijem neke analgetike, ali mi ništa to nije pomoglo. I dalje je bolelo i imao sam veliki otok. Na kraju mi je pomogao neki Bugarin koji je radio kao rekviziter. On mi je namestio nogu i zahvaljujući njemu sam nastavio sa snimanjem.

Brajović, koji je tumačio lik Vuka Brankovića, kaže da je bez obzira na sve ponosan što je deo filma koji je pravo blago srpske kinematografije:

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, E-Stock

 

Kroz taj film smo mnogim generacijama i pokolenjima koja tek dolaze približili i donekle dočarali kako je izgledala Kosovska bitka na Vidovdan te 1389. godine. 

Film je sniman 1989. godine povodom 600. godišnjice čuvene bitke. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading