IMALA JE 39 KILOGRAMA I ŽIVELA NA VODI: Slavna glumica završila na ulici, nema para ni za SOBU! OVO JE NJENA ISPOVEST!

Autor:

Zabava

21.06.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko godina iseljena je iz stana u kojem je živela od 1988. godine.

IMALA JE 39 KILOGRAMA I ŽIVELA NA VODI: Slavna glumica završila na ulici, nema para ni za SOBU! OVO JE NJENA ISPOVEST!

Foto: Foto printskrin/youtube.com

Glumica Jadranka Matković odigrala je više od stotinu uloga kako na sceni tako i na malim ekranima. Karijeru je započela 1969. godine u seriji "Sumorna jesen", a zapažene uloge ostvarila je u filmovima "Čaruga" i "Bogorodica". Uprkos velikom uspehu doživela je strašnu sudbinu.

Pre nekoliko godina, sada 73-godišnja glumica iseljena je iz gradskog stana od 23 kvadrata koji se nalazi na četvrtom spratu bez lifta, u kojem je živela od 1988. godine kao nezaštićeni podstanar.

- Dan pre nego što su mi izbacili stvari na ulicu, došao je advokat i rekao mi da od sutra više ne živim tamo. Otišao sam mirno, a sutradan sam našao sve svoje stvari razbacane po ulici. Srušila sam se od šoka - rekla je tada glumica.

U to vreme je imala penziju od 2.600 kuna (oko 40.000 dinara) i primala je 300 kuna (oko 4.500 dinara) pomoći. Ipak, ovaj novac nije bio dovoljan za njen normalni život, a krov nad glavom našla je u Domu za stare i nemoćne na Medveščaku.

Nudili su joj jednokrevetni stacionar u domu, ali ni to nije mogla da priušti sa svojom penzijom.

Republika

Foto: Foto printskrin/youtube.com

 

- Kad se nađete u takvoj ustanovi, ljudi vas otpišu, nestanete iz javnog života. Gledam da vidim ko od mojih starijih kolega uopšte radi. Malo ih je. Bilo bi lepo da ponovo pucam, ali nisam siguran koliko sam fizički spreman za tempo rada od jutra do mraka. Odavno sam van toga - rekla je Jadranka.

Pre nekoliko godina je završila u bolnici jer je izgubila apetit i kako je sama otkrila, živela na vodi. Imala je samo 39 kilograma.

- S obzirom na moje zdravstveno stanje i godine, tražila sam da budem prebačena u starački dom. Došla sam bolesna i smestili su me u bolnicu. Oporavila sam se, ugojila bar pet, šest kilograma, doručkujem, ručam, večeram... Sve je dobro kuvano, raznovrsno, ima dosta zelenila i voća - kaže ona.

Kako je objasnila ranije u razgovoru za Story ona je godinama radila kao slobodan umetnik, zbog čega nije stekla pravo na veću penziju.

- Bio sam spoljni saradnik, što znači da nisam bio na stalnoj plati. Zato imam mizernu penziju. Da mogu da vratim vreme, sve bih uradila drugačije. Sama sam sebi odsekla noge jer sam pristala da radim za više novca, a nisam bila stalno zaposlena – iskreno je rekla ranije Jadranka, pa dodala:

- Otkako sam u domu, dobro sam se oporavila. Mora da sam se ugojila šest, sedam kilograma. Imamo redovne obroke, dovela sam sebe u red. Stres mi je pravio najveće probleme. Stres od stana, iseljenje, sve je izazvalo moje loše zdravlje. Sve je to za mene bio šok – rekla je glumica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading