"TO JE MOJA DUBOKA ŽALOST": Radoš Bajić otkrio NAJVEĆE TAJNE serije "Selo gori, a baba se češlja"

Autor:

Zabava

17.06.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Hteo sam da stanem kad smo najjači", rekao je cenjeni glumac i reditelj.

"TO JE MOJA DUBOKA ŽALOST": Radoš Bajić otkrio NAJVEĆE TAJNE serije "Selo gori, a baba se češlja"

Foto: Creator Studios

Humoristička drama "Selo gori, a baba se češlja", koja je emitovana u periodu od 2007. do 2017. godine, promenila je serijsko nebo Srbije i zadala "domaći zadatak" rediteljima nadolazećih projekata. Radoš Bajić je napisao 101 epizodu ove i dalje veoma popularne priče, a cenjeni glumac, reditelj i scenarista sada je konačno otkrio sve njene tajne.

- Doneo sam racionalnu odluku da stanem na 101. epizodi, a mogli smo da snimimo i 400. Hteo sam da stanem kad smo najjači. Sigurno bi Radašin imao šta da kaže danas, da ode u Petlovac da vidi šta se desilo s ljudima u tom selu. Ali s kim to da radim kad tih ljudi više nema? To je moja duboka žalost, ja ih nosim u svom srcu, Mandu, Gagu Nikolića i sve njih - rekao je Bajić. 

Radnja se dešava u izmišljenom selu Petlovac, a zanimljivo je da se mnogi glumci nisu prepoznali u ovoj seoskoj priči, te su odbili uloge.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Radoš Bajić

Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je "Selo gori" krenulo da hara, zvao me je Lazar i zamolio da mu napišem ulogu… što sam sa zadovoljstvom i učinio - ispričao je Bajijć svojevremeno za Kurir TV.

Interesantan podatak je da je ulogu Milašina trebalo da igra pokojni Marko Nikolić. 

- Neka mi Bog oprosti, ulogu Milašina prvo sam ponudio kolegi Marku Nikoliću. Kad je on odbio da je igra, pozvao sam sjajnog i nenadmašnog Mandu, bez kojeg "Selo gori" nikada ne bi bilo ono što jeste, neka mu je laka crna zemlja, večno hvala i vječnaja pamjat - rekao je glumac i reditelj.

Republika

Foto: youtube/Filmski Almanah

Milorad Mandić Manda kao Milašin

I Olga Odanović je odbila da igra ulogu koja je bila prelomna za njenu karijeru na televiziji.

- Dvadesetak godina sam radila u pozorištu. Ulogu koju mi je Radoš Bajić namenio u seriji sam isprva odbila. Mislila sam da je to toliko daleko od mene da ja to neću moći - otkrila je glumica.

Nenad Okanović igrao je sina Dragana, a svojevremeno je ispričao kako je dobio ulogu.

Republika

Foto: Republika

Olga Odanović

Bio sam sa porodicom u "Mekdonaldsu" na Terazijama i jeli smo sladoled. Tamo sam sreo drugaricu Katarinu, koja mi je rekla da njen momak Goran, koji je reditelj, počinje da radi seriju i da će me preporučiti. Posle tri dana me je pozvao, otišao sam kod Radoša, a ostalo je istorija - otkrio je Nenad Okanović za Informer.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading