SKANDAL POTRESA GRUPU REGINA! Aco Regina ZABRANIO Davoru Ebneru da izvodi poznate hitove!

Autor:

Zabava

21.05.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davor Ebner je registrirao ime Regina u Institutu za intelektualnu svojinu

SKANDAL POTRESA GRUPU REGINA! Aco Regina ZABRANIO Davoru Ebneru da izvodi poznate hitove!

Foto: Youtube/Gradska RTV Podgorica, ATA Images

Nakon što je Davor Ebner registrovao ime Regina u Institutu za intelektualnu svojinu, oglasio se Aleksandar Čović, poznatiji kao Aco Regina, koji je istakao da je Ebner "protivpravno i protivzakonito pokušao da prisvoji njegovu intelektualnu svojinu".

- Bivši član grupe Regina Davor Ebner protivpravno i protivzakonito je pokušao da prisvoji moju intelektualnu svojinu uprkos činjenici da je celokupnoj javnosti poznato da sam ja osnovao grupu Regina davne 1988. godine s dvojicom prijatelja Borisom Milijašem i Goranom Lučićem, kao i da sam i autor svih pesama grupe - istakao je Aco Regina za Avaz i dodao:

Republika

Foto: ATA Images

Aleksandar Čović

- Gospodin Davor Ebner se drznuo da pokuša da prisvoji nešto što nije njegovo. Grupa Regina iza sebe ima neprekidnu karijeru u trajanju od 33 godine, 13 studijskih albuma s mojim autorskim radom, ogroman broj koncerata u najprestižnijim dvoranama širom bivše Jugoslavije. Ebner je bio vokal u bendu u dva navrata - od 1990. do 1992. te od 2006. do 2021. godine.

Republika

Foto: youtube.com/Eurovision Song Contest

Nastup Regine na Evroviziji 2009. godine

Pevač poznate sarajevske grupe Davor Ebner se registrovao kao vlasnik benda Regina, a nedavno je za medije objasnio razloge za to.

Ja sam nosilac ne samo imena već, glupo je reći projekta, nego benda. Bend je novi. Radim s producentom Ivanom Dujmovićem, s kojim smo radili tri singla pod imenom Ebner, a tu su Dino Ljuca bubanj i Đurica Maksimović gitara - rekao je Ebner.

Aleksandar Čović je zato zakonski zabranio Ebneru izvođenje pesama čiji je on autor.

Republika

Foto: Youtube/Gradska RTV Podgorica

Davor Ebner

- Ne ulazeći u to na koji način i uz čiju pomoć je učinjen ovaj gnusni i nemoralni čin, želim da naglasim da sam ja, Aleksandar Čović, kao autor izričito zakonski zabranio izvođenje mojih pesma Davoru Ebneru i ekipi muzičara okupljenoj oko njega. Verujem da će pravosudni sistem reagovati na jedini mogući način i zaštititi moju intelektualnu svojinu koja je ugrožena - završio je pevač.

Grupa Regina osnovali su Aleksandar Čović, Boris Milijaš i Goran Lučić u Sarajevu. U početku bend nije imao pravog pevača i posle nekog vremena pojavio se Davor Ebner koji je zauzeo to mesto. Nedugo nakon toga bendu se pridružio i Bojan Milićević, a prvi album pod nazivom Regina objavljen je 1990. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading