"GOVORIO SAM MU DA SE MANE ALKOHOLA I ESTRADE": Tika Špic otvoreno progovorio o pokojnom Đoši, pa šokirao: "Kad je umro imao je 160 kila!"

Autor:

Zabava

23.04.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Smiljković i Bogoljub Mitić bili su prijatelji, kumovi i partneri u kultnoj seriji "Porodično blago", koja im je donela ogromnu popularnost.

"GOVORIO SAM MU DA SE MANE ALKOHOLA I ESTRADE": Tika Špic otvoreno progovorio o pokojnom Đoši, pa šokirao: "Kad je umro imao je 160 kila!"

Foto: ATA Images, printscreen youtube

Glumac Bogoljub Mitić, poznatiji kao Đoša, preminuo je pre sedam godina, a proslavio se ulogom u seriji "Porodično blago" Siniše Pavića, gde je igrao zajedno s Predragom Smiljkovićem, poznatijim kao Tika Špic.

Njih dvojica su bili dugogodišnji prijatelji, kasnije i kumovi, a onda su se u jednom trenutku udaljili. Tika Špic je svojevremeno ispričao da je njihovo prijateljstvo polako pucalo jer se Đoša odao alkoholu, te da je u svemu postao neumeren.

Ja sam Đošu venčao i krstio njegovu decu Nataliju i Olgu. Nije me slušao, a blagovremeno sam apelovao da se mane alkohola i estrade. Sećam se da kada smo počeli da se bavimo ovim poslom, on je imao 99, a kada je umro 160 kilograma. Taj podatak govori kojim načinom života je živeo... - rekao je Smiljković tom prilikom.

Republika

Foto: Printscreen Youtube/RTS

 

Pošto je imao tromb, lekari su ga upozoravali, ali on nije slušao ni njih. Mi smo se zbog toga jedno vreme i malo udaljili jer moje pravilo je da, kada se radi, alkohola nema. Nije želeo da se vrati na pravi put - dodao je glumac pre nekoliko godina.

Likovi Tike Špica i Đoše nastali su u kuhinji Pavić i dok je Bogoljub Mitić dobio ulogu iz prve, Smiljković je morao malo više da se potrudi. Tada su bili prilično neiskusni i Đoša je imao 30 godina, a Špic jednu manje.

- Siniša je uvek stvarao autentične likove, poput Šurde i Boba iz "Vrućeg vetra". Sublimirao je neke od njih i tako je nastao Tika Špic, a ovaj nadimak postoji i znači lisac, špiclov. To su ljudi koji se probijaju kroz život na razne načine, ali nisu zli. Meni je bilo lako da odigram to. Đošu sam doveo na audiciju i odmah su ga primili, a meni su rekli da ne mogu da dobijem ulogu jer imam intelektualnu facu. Otišao sam u pozorište, uzeo šešir i brkove i ponovo došao na audiciju u Beograd. E tada sam prošao - ispričao je Smiljković za Republiku.

Podsetimo, Bogoljub Mitić Đoša preminuo je 22. juna 2017. godine od posledice srčanog udara u svom stanu, a komšijama se nekoliko dana žalio na bolove.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading