ISTINA O HRVATSKIM ZLOČINIMA NIŽE USPEHE NA VELIKOM PLATNU: "Oluja" gledanija od "Avatara"

Autor:

Zabava

24.01.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvarenje o prognanim Srbima iz Krajine tri puta uspešnije u domaćim bioskopima od najpopularnijeg filma na svetu.

ISTINA O HRVATSKIM ZLOČINIMA NIŽE USPEHE NA VELIKOM PLATNU: "Oluja" gledanija od "Avatara"

Foto: printscreen

Za svega nekoliko dana od premijernog prikazivanja na velikom platnu ostvarenje "Oluja" postiglo neverovatnu gledanost i pokorilo najpopularniji film na svetu! "Oluju" je već prvog vikenda od početka prikazivanja u bioskopima pogledalo čak 30.000 ljudi, što je skoro tri puta više nego što u Srbiji trenutno broji "Avatar".

Republika

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

 

Izuzetno potresna priča o pogromu Srba iz Hrvatske 1995, kada je sa svojih ognjišta proterano više od 250.000 ljudi, a najmanje 2.000 osoba ubijeno, probudila je emocije u narodu i potrebu da podrži film nastao s idejom da se veliki zločini nikad ne zaborave.

- Samim tim, ako je kod nekoga i postojala sumnja da će zbog težine teme i tragičnih scena gledaoci u manjem broju biti u stanju da odgledaju ovaj film ne samo da se nije obistinila, nego je "Oluja" u prvih nekoliko dana probila brojne rekorde - ističu iz "Omega produkcije".

Republika

Foto: Foto Sever Zolak/Nikola Žakula

 

Idejni tvorac "Oluje" i producent Vladan Anđelković ponosan je na činjenicu što je prve večeri prikazivanja "Oluja" bila najgledanija u bioskopima. Tog 17. januara održana je dupla premijera u Beogradu, u salama u MTS dvorani i "Sinepleks" u šoping-centru "Galerija", za koju se tražila karta više.

- Takav trend se nastavio i narednog dana, tako da je za vikend ostvarena izuzetna brojka od 30.000 gledalaca, dok je "Avatar" istovremeno imao 11.000. Divan je osećaj da publika to prepoznaje i da možemo da stanemo rame uz rame s takvim blokbasterom kakav je "Avatar" i budemo najgledaniji. Jasno je da ovde nije reč samo o izuzetno velikom filmu za srpsku istoriju već i o bioskopskom hitu svetskog kalibra - rekao je Anđelković.

Radost zbog velikog uspeha drame o ratu ispričane iz ugla običnog čoveka, koji je prošao golgotu te 1995, nije krio ni Miloš Radunović.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

 

- Srećan sam zbog ovakvih brojki na samom startu prikazivanja u bioskopima. Nama jeste bio cilj da se ne zaboravi ova tragedija našeg naroda i ovo je dokaz da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Posebno sam srećan što mlada populacija ima dobre reakcije na film "Oluja" i što dolaze u tolikom broju da pogledaju našu priču - rekao je scenarista i reditelj filma.

O uspešnoj premijeri filma u Beogradu izveštavali su i ruski i ukrajinski mediji, a mnoge javne ličnosti podržale su ovo ostvarenje. Glumačku ekipu koja je prolila krv, suze i znoj tokom snimanja ovog izuzetno zahtevnog filma aplauzom su podržali visoki srpski zvaničnici, predvođeni premijerkom Anom Brnabić.

Uskoro i u Republici Srpskoj

Prikazivanje "Oluje" tek treba da počne u regionu, a naročito u Republici Srpskoj, gde će uskoro biti održana i zvanična premijera. U filmu glavne uloge igraju Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Pikić, Ivan Vujić, Milica Stanković, Ljubiša Milišić, Jelena Čović, Jakov Jevtovic, Vahid Džanković i drugi. Prema najavama autorske ekipe, za nekoliko meseci publiku očekuje i televizijska serija od 12 epizoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading