OPELO OBIČNOM ČOVEKU KOJI U RATU NAJVIŠE STRADA: Premijera filma "Oluja" rasplakala gledaoce i dobila najviše ovacija do sad!

Autor:

Zabava

17.01.2023

23:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečana premijera održana je u velikoj sali MTS dvorane, a prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti, političara, glumaca, novinara...

OPELO OBIČNOM ČOVEKU KOJI U RATU NAJVIŠE STRADA: Premijera filma "Oluja" rasplakala gledaoce i dobila najviše ovacija do sad!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Prepuna bioskopska sala, suze i gromoglasni aplauz koji je trajao duže od deset minuta, sve ovo ispratilo je dugoočekivanu premijera filma ,,Oluja", scenariste i reditelja Miloša Radunovića, koji govori o zastrašujućem progonu 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta iz Hrvatske.

U prvim redovima našli su se premijerka Srbije Ana Brnabić sa članovima vlade i ministrima Milošem Vučevićem, Danicom Grujičić, Irenom Vujović, Goranom Vesićem, Vladimir Lučić direktor Telokom Srbija koja je i podržala ovaj projekat, ali i mnogi drugim. Pored reditelja Radunovića, premijeri filma prisustvovali su glumci Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Mikić, Milica Stanković, kao i celokupna glumačka postava.

Kako je neveo i sam reditelj, ,,Oluja" je opelo običnom čoveku, koji u ratu najviše strada, a kojim se istorija nažalost ne bavi.

- "Oluja" je jedan od najvećih zločina nad srpskim narodom. Reč je o bolnoj temi koja je neophodno da bude zapisana za buduće generacije. Suština naše misije je da napravimo svedočanstvo o tim događajima, gledajući prognane porodice u begu, stradanje nedužnog naroda, ogromnu količinu bola - kazao je Radunović i dodao da film nema političku pozadinu i da je njegova osnovna poruka da se oprosti, ali ne i zaboravi.

Ovo filmsko ostavarenje je priča o ratu, dobrim i lošim ljudima u njemu, ispričana iz ugla običnog čoveka, kog tumači Jovo Maksić, koji je i sam preživeo oluju.

ČAST BITI DEO OVOG PROJEKTA

Glumac Zlatan Vidović, koji je zajedno sa kolegom Jovom Maksićem prevodio glumačku ekipu istakao je da je ovo još jedan od dokaza da je rat najgora stvar koja čoveku može da se desi i dodao da je za njega posebna čast što je bio deo ovog projekta.

- Za mene kao čoveka je, pre svega, velika čast što sam bio deo projekta koji će, a to će godine pokazati, biti veoma značajan ne samo za kinematografiju Srbije i ostalih zemalja, već za život i suživot naroda na ovim prostorima, jer moramo da govorimo o stvarima koje nas tište - kazao je Vidović.

Ivan Vujović naslednik Slavka Štimca

Mladi glumac Ivan Vujović, koji u filmu tumači Ilijinog sina (Jove Maksića) ostavio je, čini se poseban utisak ne beogradsku publiku, a mnogi ga već sada nazivaju budućim Slavkom Štimcem.

- Ivanu je ovo drugi ili treći film. Podseća me talentom i emocijom na Slavka Štimca. Trudio sam se da Ivanu pomognem s jezikom. On je talentovano dete i bio sam iznenađen koliko već zna o filmu. Gluma nije solo posao, već kolektivna igra, pa smo pomagali jedan drugom - naveo je Jovo Maksić koji je poručio da je Oluja zlo koje niko više ne sme da se ponovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading