"NESTALE SU PORODICE, IMA PUNO MRTVIH" Zvezda "Granda" ZAROBLJENA u Jablanici zbog stravičnih POPLAVA, voda samo nosi!

Autor:

Zabava

04.10.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve su putne komunikacije presečene, grad nema još struje!

"NESTALE SU PORODICE, IMA PUNO MRTVIH" Zvezda "Granda" ZAROBLJENA u Jablanici zbog stravičnih POPLAVA, voda samo nosi!

Foto: Youtube/Printscreen/WEATHER 36 LIVE CAM, Printscreen/youtube/Zvezde Granda

Hercegovačku varošicu Jablanicu zadesile su noćas katastrofalne poplave, a jedan od učesnika muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", Alem Kadić, koji je iz tog gradića, ispričao je detalje o nezapamćenoj tragediji koja je pogodila ovo mesto.

Naime, Alem je naveo da je situacija iznenada eskalirala, s laganim pljuskom koji se pretvorio u ogromnu bujicu, odnoseći sve pred sobom. Uprkos naporima civilnih službi i spasilačkih ekipa, bilo je puno mrtvih, a mnoge porodice su nestale u donjem delu Jablanice. 

- Haos je od noćas, tačnije od jutros oko 1 sat. Ogromne su poplave, katastrofa. Stvarno je Jablanica… Sve su putne komunikacije presečene. Mislim da grad nema još struje. Ja sam u prigradskom naselju, nisam u centru Jablanice, ali znam otprilike šta se sve dešava. Svi su putevi presečeni i stvarno je stanje haos totalni i što je najgore, u svemu tome ima puno mrtvih - istakao je pevač, te dodaje da niko od njegovih članova porodice nije povređen:

Republika

Foto: printscreen/Grand TV

Alem Kadić se oglasio iz Jablanice

- Moja porodica je iskreno dobro. Mi smo prigradsko naselje koje i nije toliko ugroženo koliko Jablanica i ovaj donji deo Jablanice gde su na žalost cele porodice nestale.

Uprkos naporima civilnih službi i spasilačkih ekipa, bilo je puno mrtvih, a mnoge porodice su nestale u donjem delu Jablanice. 

To se desilo u noći. Kiša je ovako pojačala u 1 sat, i ljude je jednostavno iznenadilo. To se desilo u roku od nekih pedesetak minuta. Sat vremena od lagane kiše do ogromne bujice koja je nosila sve ispred sebe. Sad vidim da iz Jablanice povređene helikopteri prebacuju za Mostar, to je nekih 30-ak kilometara južnije. Spasilačke ekipe su na terenu. Sve je tu, ali sad je ono, samo je pitanje iskreno koliko će biti mrtvih.

Iako nije mogao da priđe centru dešavanja, Alem je izrazio spremnost da se uključi u akciju spasavanja čim mu to bude omogućeno.

- Kod nas jednostavno ne postoji odbrana od bujice, jer kod nas je kršni predeo. To su samo direktne bujice koje bukvalno nose sve ispred sebe. Trenutno su na terenu civilne službe i čekamo da dobijemo poziv da se uključimo kao građani da uradimo ono što možemo, da se priključimo i da pomognemo. U ovom trenutku samo ove specijalne službe koje se bave tim poslom ljudima mogu da pomognu - govori Kadić za Grand i nastavlja:

- Ja sam u prigradskom naselju koje je odsečeno i ja ne mogu da priđem. Inače, nismo imali struje do pre nekih sat vremena, telekomunikacije su sve prekinute, tako da je baš haotično stanje. Neverovatno, kao ne znam, na nekom filmu kad čovek gleda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading