DA LI PREPOZNAJETE ČUVENI BRAČNI PAR: Oni su tvorci dve najlepše balade na domaćoj muzičkoj sceni, a ovu VELIKU ZVEZDU su proslavili njihovi stihovi (FOTO)

Autor:

Zabava

10.09.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bisera Velentalić im takođe mnogo duguje.

DA LI PREPOZNAJETE ČUVENI BRAČNI PAR: Oni su tvorci dve najlepše balade na domaćoj muzičkoj sceni, a ovu VELIKU ZVEZDU su proslavili njihovi stihovi (FOTO)

Foto: printskrin instagram/aleksandrakovac

Dve možda i najlepše pesme svih vremena na domaćoj estradnoj sceni stvorio je bračni par Spomenka i Kornelije Kovač.

Reč je o čuvenim baladama “Ti si mi u krvi” i “Zlatni dan”, koje su otpevali Zdravko Čolić i Bisera Veletanlić, koji im za ove evregrine mnogo duguju, jer su te kompozicije postale i zlatne pesme njihovih karijera.

Republika

Foto: ATA Images/printscreen/youtube.com

Kornelije Kovač napisao je najlepše stihove za Čolu

Kako se približava godišnjica smrti velikog kompozitora Kornelija Kovača, koji je 13. septembra, pre dve godine, završio svoje kreativno i nadahnuto putovanje ovim svetom, njegova najstarija ćerka kćerka Aleksandra Kovač (51) podsetila je javnost na svoje talentovane roditelje.

 

 

Naime, ona je objavila pokojnih umetika i prisetila se njihove bogate karijere.

- A meni se čini kao da sam ga jutros zagrlila i poljubila u čelo. Nekad je dovoljno samo da zatvorim oči i osetim njegovo prisustvo u svakoj ćeliji svog bića, i opet sam sigurna, jer znam da je tu - dopisala je Aleksandra emotivnu opasku.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Aleksandra i Kristina Kovač godinama ne mogu da prevaziđu sukob

Podsetimo, ona ima još dve mlađe sestre, Kristinu (49) i Anju (36).

Dok se Kristina takođe profesionalno opredelila za muzičku karijeru, najmlađa među njima nije se primarno opredelila za muziku, već za glumu.Ona je 2003. igrala jednu od glavnih uloga u domaćoj tinejdž seriji "Neki novi klinci", koja se emitovala na RTS.

I nakon toga, ostala je da, poput ostatka porodice, plovi u vodama umetnosti.

Završila je Akademiju umetnosti u Beogradu, ali, iako se pomalo bavi muzikom, to ipak nije njen životni poziv.

Dve starije sestre, koje su nastavile stopama roditelja, pa komponuju muziku, kako za sebe, tako i za druge izvođače, šokirale su javnost i dugogodišnjim sukobom, koji nisu uspele da izglade ni usled velikog gubitka, pa ih ni očeva smrt nije zbližila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading