EVO KAKO JE NASTALA LABUDOVA PESMA Ovako je Bora Čorba govorio o Bajagi i teškim momentima karijere

Autor:

Zabava

04.09.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je taj jedan krizni momenat kad sam pomislio da ne treba da pevam. Bilo je jako teško devedesetih i taj rat prokletih, nekakva depresija, rekao je Boraq Čorba.

EVO KAKO JE NASTALA LABUDOVA PESMA Ovako je Bora Čorba govorio o Bajagi i teškim momentima karijere

Foto: ATA Images

Bora Čorba

Bora Đorđević (72), poznatiji kao Bora Čorba, koji je danas preminuo u ljubljanskoj bolnici, decenijama je bio na sceni, a u svojoj muzičkoj karijeri napisao je brojne hitove kako za svoju grupu, tako i u saradnji sa kolegama i prijateljima.

Popularni muzičar je u životu i karijeri imao teške momente, a jedan od njih bio je kada je odlučio da Momčilo Bajagić Bajaga više neće biti deo "Riblje čorbe".

- Imali smo jednu tešku godinu, bili smo popularni, ali je ona pala. Bajaga je napravio ‘Instruktore pozitivne geografije’ i dogovorili smo se da napravimo pauzu tada. On je otišao na letovanje, a nama je stigla ponuda iz Grčke da sviramo koncerte u jednom hotelu. Rajko je, nažalost, morao da ode iz benda, mi se dogovorili da nastavimo. Zvali smo Bajagu da dođe sa letovanja, on nije hteo da dođe i samim tim više nije bio član grupe. Ali bilo je i vreme da ode jer je sazreo kao autor, izvođač i taj njegov prvi album je prošao sjajno - ispričao je Bora Čorba ranije u intervjuu za vesti.mk.

Još jedan težak momenat za muzičara bio je period rata, kako kaže, kada je pomišljao da ostavi mikrofon. Međutim, ljubav publike ga je vratila.

- Da, bio je taj jedan krizni momenat kad sam pomislio da ne treba da pevam. Bilo je jako teško devedesetih i taj rat prokletih, nekakva depresija. I zato ta ploča, koja je tada izašla, to je ‘Labudova pesma’. Labud pred kraj najbolje peva, tada jedino i peva. Ljubav naroda je sprečila da to bude kraj i nisam se pokajao. Odlučili smo da umremo na bini, nažalost, Miša Aleksić je otišao prerano - zaključio je Bora Đorđević za Vesti.mk.

 Bora Đorđević rođen je 1. novembra 1952. u Čačku. Tamo je završio osnovnu školu. Kasnije s roditeljima preselio u Beograd gdje je završio V. gimnaziju te se upisao na Pravni fakultet.

Roker je uvek bio otvoren i u javnosti je pričao bez ustezanja na brojne teme. Kao rođeni Čačanin isticao je da je i pored višedecenijske karijere imao tremu kada je nastupao u svom rodnom gradu.

- Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negde napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo zastalno u Čačku - pričao je svojevremeno u šaljivom tonu, a o pričama da je zaslužio da jedna od ulica u rodnom gradu nosi njegovo ime, rekao je:

To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače - rekao je tada Bora i dodao:

Velika je odgovornost svirati u Čačku, ja u svom gradu uvek imam tremu, pa i sada, u ovim godinama - objasnio je dodajući da je u Čačak doveo i čika Jocu Zmaja, člana benda koji se ne viđa često.

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading