ZBOG ESTRADE SU PROMENILI IMENA! Malo ko zna kako se zapravo zovu naše NAJVEĆE ZVEZDE!

Autor:

Zabava

01.09.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge poznate ličnosti promenile su svoja imena zbog lakšeg pamćenja jer njihova izvorna nisu bila zvučna, pa su ih zamenili umetničkim, a neki su čak i zauvek zadržali svoje pseudonime

ZBOG ESTRADE SU PROMENILI IMENA! Malo ko zna kako se zapravo zovu naše NAJVEĆE ZVEZDE!

Foto: ATA Images, Printscreen

Na našoj estradi mnogi su zamenili svoja imena zvučnijim i originalnijim pseudonimom. Mnoge poznate ličnosti promenile su svoja imena zbog lakšeg pamćenja jer njihova izvorna nisu bila zvučna, pa su ih zamenili umetničkim, a neki su čak i zauvek zadržali svoje pseudonime. Bilo kako bilo, publika ih voli ma kako da se zovu.

Čuveni voditelj Milovan Ilić Minimaks je osamdesetih godina prošlog veka Fahreti Jahić dao nadimak Lepa Brena. Nakon toga na našoj estradi je počela trka ko će imati zvučnije i originalniji umetničko ime.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Leposava Mušović Lepa Lukić

Pre nje drugačije su se predstavljale samo dve pevačice - Silvana Armenulić, čije je pravo ime bilo Zilha Bajraktarević, i Leposava Mušović, kojoj je bilo lakše da do estradnog vrha stigne kao Lepa Lukić, ali i pevač Adolf Topić - kojeg znamo kao Dadu Topića.

Foto: ATA Images

Adolf Topić Dado Topic 

Radojka Adžić je pravo ime Dare Bubamare. Njen kolega Milojko Kitić je preinačio svoje ime u Mile Kitić. Aleksandar Vuksanović poznat je kao Aca Lukas. Gordana Nadežda Polić je stekla popularnost kao Ana Bekuta, dok je pravo ime Bekija Bekića Behljulj Behljulji. Sarajevski kantautor Edin Dervišhalidović je osamdesetih godina osnovao grupu Merlin, a kad je 1991. započeo solo karijeru, rešio je da zadrži Merlina u svom imenu, pa je i danas Dino Merlin.

Foto: Republika TV

Minira Jašari Mina Kostić

Tina Ivanović je zapravo Radmila, a karijeru je počela kao Lepa Rada. Pod tim imenom se nije proslavila, a popularnost je stekla tek kada se javnosti predstavila kao Tina.

Đorđe Miljenović je krajem devedesetih postao član grupe Bed kopi, i tada je rođen Skaj Vikler.

Mina Kostić je promenila ime i prezime kad je imala 19 godina, a zapravo je Minira Jašari! Marijanu Radovanović svi znate, ali zapravo ne znate da je to Maja Marijana!

Poslednji boem je nadimak koji je dobio nakon što je snimio istoimenu pesmu Šeki Turković, ali malo ko zna da je pevaču Šeki nadimak iz detinjstva. Pravo ime mu je Šukro. Najpoznatiji izvođač vlaške muzike kod nas Izvorinka Milošević nosi vlaško ime Funtinjora Funta Lunga. Kad je krenula u školu, njeno ime su preveli na srpski, pa su je nazvali Izvorinka. Olgicu Karleušu roditelji su odmalena zvali Olja, pa je malo ko zna pod pravim imenom.

Foto: Youtube.com printscreen

Mirjana Petričević Mira Kosovka

Među poznatim denserima devedesetih ima nekoliko varijanti. Recimo, Baki B3 je Bekrim Đogaj, njegov brat Gagi Đogani u stvari Gazment Đogaj. Najpopularniji iz te porodice Đole Đogani je u krštenici Hamit Đogaj.

Mira Kosovka je dobro poznato ime na estradi, ali je rođena kao Mirjana Petričević. I Ekstra Nena je Snežana Berić. Za Eru Ojdanića nema ko nije čuo, a on se zove Andrija Ojdanić. Dragana Šarić iliti Bebi Dol je čak dva puta menjala ime. Sada se zove Dana Todorov. DJ Krmak je Goran Žižak, a čuvena Ćana Stanojka Bodiroža. Bilo kako bilo, publika ih voli ma kako da se zovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading