EVO ŠTA ZNAČE REČI DESINGERICINE NOVE PESME: Klinci zbog OVOGA idu na Gugl!

Autor:

Zabava

01.07.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči su privukle pažnju, pogotovo mlađe generacije koje nisu bile upoznate sa njihovim značenjem!

EVO ŠTA ZNAČE REČI DESINGERICINE NOVE PESME: Klinci zbog OVOGA idu na Gugl!

Foto: M.P./ATAImages

Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, je muzičar koji je svojom nekonvencionalnom pojavom i muzičkim izrazom privukao pažnju javnosti. Sa svojim saradnikom Lazarom Bjelovićem, poznatim kao Pljugica, započeo je svoj uspon na estradno nebo Srbije, ali su ih posebno istakli nastupi na kojima su publiku "udarali" patikama po glavi. Ovaj kontroverzni duo je kasnije krenuo svako svojim putem, a Despić je 2022. godine objavio singl koji je brzo zauzeo prvo mesto na trendingu.

Republika

Foto: M.P./ATAImages

Desingerica na Music Week-u

"RENDALICCA"

Sada ima novu pesmu, čije reči mladi pretražuju na Guglu. Desingericina pesma "Rendalicca" postala je poznata po zapaljivom refrenu koji je publiku naterao da traži reči "bauljam" i "ćarlijam". Ove reči su privukle pažnju, pogotovo mlađe generacije koje nisu bile upoznate sa njihovim značenjem. "Ćarlijati" je reč koja potiče iz perioda turske vladavine u Srbiji, a označava lagano komešanje vazduha u slobodnom prostoru, odnosno pirkanje. U pesmi, ove reči imaju filozofski momenat, prikazujući pijanog junaka koji je "svuda prisutan". Sa druge strane, "bauljati" se koristi za opisivanje kasnih noćnih avantura i teškog hodanja pod uticajem alkohola, što se može prevesti kao "tumarati", "lunjati" ili "šetkati se".

Desingerica je svojom pesmom i izborom reči pokazao svoju umetničku slojevitost, ostavljajući prostor za različita tumačenja njegovih stihova.

Desingerica je uspeo da svojom muzikom, ali i izborom reči, izazove pažnju publike i pokrene diskusije o značenju njegovih tekstova. Njegova sposobnost da kroz muziku prenese višeznačne poruke otvara prostor za različita tumačenja i dublje promišljanje. Sa kontroverznim nastupima i provokativnim stihovima, Desingerica je postao centralna figura savremene muzičke scene, intrigirajući kako publiku, tako i kritičare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading