DA SE PREKRSTIŠ! STRELA, ROGAN SAMO SU NEKA OD NAJNEOBIČNIJIH IMENA DECE POZNATIH!

Autor:

Zabava

10.06.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinovi Lepe Brene imaju dva imena Stefan Emerald i Viktor Ernest, a pevač Darko Rundek je sinu dao, verovatno, najduže ime ikad David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest

DA SE PREKRSTIŠ! STRELA, ROGAN SAMO SU NEKA OD NAJNEOBIČNIJIH IMENA DECE POZNATIH!

Foto: Shutterstock,instagram,E-Stock,ST/Dragan Kadić,Vladimir Šabanović,ATA Images,Youtube,Pink TV

estrada

Poslednjih godina među javnim ličnostima trend je davanje neobičnih imena deci. Poznati roditelji trude se da budu što originalniji, pa su svojim naslednicima dali imena koja su ih u startu izdvojila iz društva. Naše javne ličnosti otišle su daleko od tradicije prenošenja imena s kolena na koleno, te su se usudili da daju retka imena, a možda i jedinstvena na našim prostorima.

Foto: Republika

 


Perićeva: Ne forsiram Tifani da se bavi modom
Modna kreatorka Suzana Perić je naslednici dala ime Tifani, dok je manekenka Jovana Đorđević ćerku nazvala Noel, što znači Božić. Iako u modnom svetu ćerke često krenu majčinim stopama, Suzana tvrdi da od ćerke ne želi da napravi svoju kopiju.
- Tifani je nešto najlepše što mi se desilo. Ona je moj životni partner, podrška i oslonac. Veče je naše vreme, tada smo zajedno kod kuće i pričamo o tome kako smo provele dan. Ne forsiram je da nastavi mojim putem niti želim da od nje napravim svoju kopiju. Zbog nje sam postala bolji čovek - rekla je dizajnerka za medije.

Foto: ATA Images

 


Nina Seničar: Fora je u dva imena
Voditeljka Nina Seničar za ćerkicu je odabrala nesvakidašnje ime Nora Grejs. Voditeljka i glumica Nina Seničar (30) nakon višegodišnje skladne veze s američkim glumcem Džejom Elisom stala je na ludi kamen, a potom rodila ćerkicu kojoj je dala neobično ime.
- Fora je u dva imena. Od trenutka kad sam saznala da će biti devojčica, za mene je ona bila Nora i nijedno ime više nije dolazilo u obzir - rekla je Nina.

Foto: Instagam/karleusastar

 

Atina je trebalo da se zove Divna
Pevačica Jelena Karleuša i fudbaler Duško Tošić ćerkama su dali imena po grčkim boginjama, o čemu je Jelena javno govorila.
- Atina je boginja mudrosti i najomiljenija Zevsova ćerka. Pošto volim grčku mitologiju i želim da mi dete bude mala mudrica, dobila je ime Atina. Imala sam čak ideju da se ćerka zove Divna, po mojoj majci. To je prelepo ime, a nije često. Međutim, čula sam da to nije dobro - rekla je Jelena.

Foto: instagram.com/draganabekvalac72

 

Noa je sveto ime u svim religijama

Sve popularnije ime za dečake jeste Noa, te su tako sinove nazvali Janko i Biljana Tipsarević, kreatorka Kristina Bekvalac i mnogi drugi.
- To je veoma popularno ime u poslednjih nekoliko decenija, kako u hrišćanskim tako i u islamskim zemljama. Smatra se da potiče od imena Noje ili Noah, proroka koji se pominje i u hrišćanskim i u islamskim svetim knjigama. Poznata je priča o potopu i barci koju je gradio Noje da bi izbegao veliki potop i spasao živa bića na Zemlji.

Foto: Promo foto

 


Neki nisu podlegli tradiciji ni pod razno 

Ćerka repera Skaj Viklera zove se Strela, a on je jednom progovorio o njihovom odnosu- Radimo potpuno obične stvari, kao i ostali roditelji na planeti, pevamo, igramo se, jedemo gluposti od kojih se kvare zubi, treniramo kung-fu, oblačimo se kao ljudi-šišmiši i spasavamo nedužne građane od talasa kriminala.U porodici Đogani važi tradicija davanja italijanskih imena deci, pa se tako ćerke iz braka sa Slađom Delibašić zovu Silvija i Marinela, a deca iz braka s Vesnom Adrijano i Laura. Pevač Dado Polumenta ćerki je dao vrlo neobično ime - Alea, a ćerke njegovog brata Šaka nose imena Rijana i Rijalda.
Glumac i voditelj Stefan Buzurović i voditeljka Danijela Buzurović ćerkicu su nazvali Klara, a naslednica popularne narodne pevačice Nade Obrić zove se Itana. Sve više javnih ličnosti odlučuje se za kratka imena, pa su tako Nikolija Jovanović i Relja Popović starijoj ćerki dali ime Rea, ćerka Ene Popov je Ria, dok su Ana Štajdohar i Nikola Demonja svoju naslednicu nazvali Nia, prema početnim slovima njihovih imena.
I voditeljka Nataša Pavlović je sinovima dala nesvakidašnja imena - Oleg i Jan. Njena koleginica Kristina Radenković, takođe, sve je iznenadila kada je sinu dala ime Rogan, kako je rekla, po knezu Roganu iz "Gorskog vijenca".

Foto: Instagram.com

 


S druge strane, mnoge naše poznate ličnosti daju i srednja imena deci. Tako su sinovi Lepe Brene i Bobe Živojinovića Stefan Emerald i Viktor Ernest, a pevač Darko Rundek sinu je dao, verovatno, najduže ime ikad David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.
Deca političara Čede Jovanovića, takođe, imaju po dva imena Mihajlo Lajf, što znači život, Jana Hart, što znači srce i Zora Fejt, sudbina ili vera. Starija ćerka Zdravka Čolića zove se Una Zvezdana, a verovatno najneobičnije ime za naslednika izabrao je bivši suprug Nataše Bekvalac Luka Lazukić, koji je u braku s balerinom Slađanom Ivanišević. Naime, oni su sinu dali ime Nor Nu, što u nekim kulturama znači širenje svetlosti.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading