IZNENADA PREMINUO POPULARNI PEVAČ GRANDA: Pronađena oproštajna poruka, ove reči će vas naježiti!

Autor:

Zabava

30.05.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastupao je uz Stefana Milenkovića i pisao pesme za brojne kolege.

IZNENADA PREMINUO POPULARNI PEVAČ GRANDA: Pronađena oproštajna poruka, ove reči će vas naježiti!

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock

U tužnoj vesti koja je potresla mnoge ljubitelje muzike, pevač Aco Babić preminuo je u 52. godini posle duge i teške bolesti. Sahrana će biti održana danas na gradskom groblju u Novom Sadu. Na društvenoj mreži Fejsbuk, njegovi prijatelji se emotivno opraštaju od Ace, ističući da će njegove pesme zauvek ostati u njihovim srcima.

Aco Babić rođen je 13. aprila 1973. godine u Bijeljini, kao treće dete u porodici. Odrastao je i školovao se u Ugljeviku, gde je već u ranim školskim danima pokazivao interesovanje za muziku. Njegov talenat primećen je od strane nastavnika muzičkog vaspitanja, što ga je dovelo do angažmana u školskom duvačkom orkestru.

Republika

Foto: Fejsbuk/printscreen

 

 

Aco je sa orkestrom osvajao simpatije publike širom tadašnje SFRJ, a vrhunac je bio nastup na svečanosti "Radost Evrope" 1988. godine u Beogradu, gde su bili predstavnici SFRJ uz dvadesetak predstavnika zemalja Evrope. Nakon završene srednje škole, Aco je otišao na odsluženje vojnog roka u nezgodno vreme, 1991. godine, što je bio težak period praćen raspadom države.

Sredinom devedesetih, Aco dolazi u Novi Sad gde upisuje Višu tehničku školu i upoznaje društvo koje se već bavi svirkom po lokalima. Tako ulazi u bend "Maratonci 021" i izdaje svoj muzički prvenac "Ko će zaplakati pre" za izdavačku kuću "Renome" iz Bijeljine. Nakon šest godina uspešne saradnje sa bendom, odlučuje da nastavi kao solista, tekstopisac, kompozitor i izvršni producent albuma "O ljubavi".

Aco Babić će ostati upamćen po svojoj autorskoj muzici, pesmama koje je napisao za druge kolege, kao i po svojoj predanosti muzici i estradi. Njegovo nasleđe će živeti kroz njegove pesme koje su dirale mnoga srca. Njegovi prijatelji, porodica i obožavaoci će ga pamtiti kao talentovanog umetnika i dragu osobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Box

01.06.2024 20:16

Aco je bio ljudska velicina, posten covek i iskren prijatelj. Cast je bilo poznavati ga.