DROGIRAN I PIJAN SAM UZNEMIRAVAO KOLEGINICE: Hrvatski reditelj priznao krivicu nakon što je IZGUBIO SVE POSLOVE!

Autor:

Zabava

05.04.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se hrvatski režiser na čijI su račun iznete ozbiljne optužbe!

DROGIRAN I PIJAN SAM UZNEMIRAVAO KOLEGINICE: Hrvatski reditelj priznao krivicu nakon što je IZGUBIO SVE POSLOVE!

Foto: Profimedia

Hrvatski mediji preneli su vest da je reditelj Dalibor Matanić izgubio sve poslove jer je uznemiravao žene na setovima. Matanić je snimao serije koje je trebalo da budu prikazane na Netfliksu i na HBO-u, ali je njegovo ime napravno nestalo iz svih objava o ovim projektima. Matanić se oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk, te priznao da je uznemiravao koleginice.

 

Drage kolegice i kolege, prijjateljice i prijatelji. Stvarni i virtualni. Možda ste primijetili da sam nestao s... Posted by Dalibor Matanic on Петак, 5. април 2024.

 

- Drage kolege, prijatelji. Stvarni i virtuelni. Možda ste primetili da sam nestao sa društvenih mreža. Međutim, danas sam se vratio samo da vam ispričam svoju priču, jer ovih dana ima toliko verzija, a ipak bih voleo da čujete moju stranu.

Više od 20 godina na snimanju se uveravam da žene imaju mir toliko potreban za glumačku koncentraciju i zato većina glumaca voli da radi sa mnom jer ne dozvoljavam nikakvo uznemiravanje, čak sam i otpuštao ljudi koji ne bi poštovali mir glumica i drugih saradnika. Kako to obično biva, znao sam svaki detalj u kadru koji je snimao, ali nisam bio lično svestan detalja svog ponašanja...

Iskreno i neizmerno žalim zbog svojih neprimerenih postupaka, koji su kod nekih žena izazvali osećaj uznemirenosti i nelagodnosti. . Nisam bio svestan svog pogrešnog pristupa prema kolegama van seta. Nema opravdanja ili izgovora za moje postupke. Poznata sam po svom specifičnom, marginalizovanom humoru i radikalnim metodama rada, kako bi glumci bili što bolji u kadru, ali ništa ne opravdava ako nekome izazovete neprijatnost. Sve se dešavalo kada sam bio pod dejstvom alkohola ili droge. Naš posao je užasno stresan, ali to me naravno ni na koji način ne opravdava. Pre svega, želeo bih da budem primer ostalim kolegama u ovome, to je veoma osetljiva oblast u kojoj nekima od nas očigledno ne ide.

Već sam se lično izvinio nekim ženama i tražio oproštaj. Nastaviću da to radim najskromnije i sa punim poštovanjem tokom lečenja. Priznajem svoje pogrešne postupke, ali apelujem na medije da ne dodaju priče radi zaštite moje porodice, i da priču svakako procesuiraju i verificiraju na adekvatan način i ne miješaju je sa drugim slučajevima. Moja žena i troje dece su humanistički vaspitani, ne znamo da mrzimo, ne ljutimo se na one koji su nas pre neki dan zbog mojih grešaka odmah izbacili iz posla, stekli smo nove lepe drugare koji su spremni da pomognu. Najvažnije u svemu tome je da sam u potpunosti shvatio da je to što radim neprihvatljivo, nisam bio svestan i nisam na pravi način razumeo svoj stav. Nema opravdanja za greške koje sam napravio, posvećen sam radu na sebi da se takvo ponašanje i postupci više nikada ne ponove. Spreman sam da snosim posledice, da se suočim sa problemima koje imam, ali molim sve, a posebno medije, da budu obazrivi prema mojoj porodici, koja nema nikakve veze sa ovim. Napravio sam mnogo umetničkih uspeha za ovu zemlju, ali verujte mi, iste sekunde, sve bih promenio da sam samo na trenutak bio bolji muž, bolji otac i manje povređivao druge... Posle ovu izjavu potpuno se povlačim iz javnosti i molim sve za razumevanje s obzirom na to da se lečim upravo zbog problema koje sam izazvao. Hvala svima, a posebno glumcima, na iskrenoj podršci  poručio je Matanić putem Fejsbuka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading