KONAČNO ĆE SE STATI NA PUT NAJGRUBLJEM NASILJU! Saša Milovanović ukazao na važnost reakcije tužilaštva povodom slučaja Bake Praseta

Autor:

Zabava

14.10.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Srpskog telegrafa istakao je da je izuzetno bitno reagovanje tužilaštva povodom slučaja Bake Praseta, jer će se na taj način konačno stati na put najgrubljem dugogodišnjem kršenju zakona.

KONAČNO ĆE SE STATI NA PUT NAJGRUBLJEM NASILJU! Saša Milovanović ukazao na važnost reakcije tužilaštva povodom slučaja Bake Praseta

Foto: Pritnscreen Pink tv

Saša Milovanović

Svetski mediji, objavili su vest da je Više javno tužilaštvo u Beogradu pozvalo na izjašnjavanje predstavnike 'Meta' na okolnosti o daljem postojanju Instagram naloga Baka Prase i to posle više upozorenja više fizičkih i pravnih lica koji su na tom profilu bila izložena iživljavanju u različitim vidovima nasilja, bulinga i uznemiravanja.

Kompanija Google je, kako javljaju svetski mediji, već reagovala i to zbog internet nasilja, uznemiravanja i vređanja Kristine Kike Đukić, kao i seksualnog uznemiravanja maloletnica, ali i reklamiranja kripto prevara putem kanala Baka Prase i Baka Prase TV, ali i ostalim kanalima Bogdana Ilića.

 

Foto: Pritnscreen Pink tv

Saša Milovanović

 

Saša Milovanović, direktor Srpskog Telegrafa ovim povodom gostovao je u "Novom jutru" kod Dee i Sarape, a tom prilikom istako je da je izuzetno važno reagovanje tužilaštva povodom slučaja Bake Praseta, jer će se, kako dodaje, na taj način konačno stati na put najgrubljem dugogodišnjem kršenju zakona.

- Devojka je nakon svega što je radio, nastradala, njegovo nasilje se tako završilo. Ako je takav sadržaj neprimeren za jutjub, defakto je isto zabranjeno na bilo kojoj mreži na svetu. Znam da su pravila ista svuda. Ovaj čovek uradio je sve najgore, što može da se uradi na internetu. Vređanje, ismevanje, podsticanje na kriminal, internet prevare. Nema stvari koju nije uradio. Tu je i reklamacija droge. Vi sada razmatrate, da li takav čovek treba da bude na mreži? Naravno da ne. On misli da su mu ti silni pregledi spas, pa nisu! Normalno je da to mora da se ugasi, to bi se ugasilo svuda u svetu, ne samo u Srbiji - objasnio je.

Milovanović navodi da je ovde država na ispitu, jer se pravi "fama" zbog ljudi koji pokušavaju da naprave negativnu priču o medijima koji su podržali inicijativu da se Baka Prase procesuira.

 

Foto: Pritnscreen Pink tv

Saša Milovanović

 

- Svaki korisnik koji krši neka pravila na internetu uvek bude banovan, a ovaj čovek je to radio godinama - podsetio je Milovanović.

Govoreći o maltretiranju sestara Anđele i Nađe, Milovanović podseća da je Baka Prase imao svoj klan influensera koji su "slušali" njegove naredbe, kako bi svaku konkurenciju na mrežama uklonio.

Psihoterapeut Marija Milenković kaže da je važan sadržaj publike koja ga prati, a to su, kako navodi maloletna lica koja su najpodložnija usvajanju ovakvom ponašanju.

- Žrtve su svi pratioci koje ga prate. Dakle, vi imate uputstvo za korišćenje sadržaja na televiziji, ali na jutjubu, vi nemate upozorenje za ovakve stvari. Pa se onda šeruje, pa se to deli. dakle, bukvalno može da se napravi presek ličnosti koja prati Baku Praseta - rekla je Milenković.

Jako je važna institucionalna borba, jer i mi kada nam je neko pravo uskraćeno ili ugroženo, tražimo spas u sudu, dodala je.

- To procesuiranje treba da bude javno. Ako pričamo o žrtvama, njihovoj patnji, mi ih linčujemo ispočetka, i zato, onaj ko je izazvao to nasilje bude procesuiran, tako da vidimo kako je kažnjen. Mladi uče iz onoga što dožive i vide. Mlada maloletna lica su žrtve, jer nisu do kraja formirani kao ličnosti, i njihov sistem frednosti nije formiran - objašnjava Milenković.


Podsetimo, i novinar Marko Đedović koji je izuzetno upućen u ovaj slučaj juče istakao da je Google najpre prepoznao sporni sadržaj, kada je INDC-ju dao naredbu da se Bogdan Ilić izopšti iz agregatorske grupe, a nakon čega se desilo gašenje prvobitnih kanala, što se dešava i sada, na ostalim kanalima.

- Tužilaštvo je prepoznalo te sporne sadržaje, i zato je reagovalo. Ako je Google prepoznao problematičnost, ja ne vidim problem. Svako može da prepozna problematičan sadržaj, dovoljno je da vidimo naslovnu sliku - rekao je Đedović.

Kako je i Đedović otkrio, mnogo je prijava ljudi, koji ne žele da se javno eksponiraju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading